NOVA ZNAČAJKA

Na WhatsApp stižu crne liste, doznajte čemu će služiti

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 15.10.2019 12:48
  • Objavljeno 15.10.2019 u 12:48
tportal

Izvor: EPA / Autor: HAYOUNG JEON

Uskoro ćemo moći odrediti tko će nas moći pozivati u grupe, a šuška se i o samouništavajućim porukama poput onih u aplikaciji Telegram

U aplikaciji WhatsApp razvijaju značajku koja bi trebala olakšati davanje dozvola pri dodavanju u grupe. Kako piše Popular Mechanics, trebala bi zamijeniti značajku koja priječi svim korisnicima da vas pozovu u neku grupu.

Umjesto toga, moći ćete odrediti kojim kontaktima nećete dozvoliti dodavanje u grupe čiji članovi ne želite biti. Samo će kontakti kojima vjerujete moći vas dodati u grupe bez vaše prethodno izdane dozvole.

jesu li i vaši među njima?

Znate li deset najpopularnijih emojija? Evo top liste!

Pogledaj galeriju
11

Trenutno možete birati između tri opcije u postavkama privatnosti: Everyone (Svi), My Contacts (Moji kontakti) i Nobody (Nitko). Tome bi s novom softverskom nadogradnjom trebala biti dodana opcija My contacts except… (Moji kontakti osim...), u sklopu koje ćete moći navesti određene kontakte kojima ne želite dozvoliti da vas dodaju u grupe.

I dalje ćete dobiti obavijest kad vas netko pokuša dodati u grupu, ali će osoba kojoj ste uskratili dozvolu biti potaknuta na slanje privatne pozivnice u razgovoru jedan na jedan, tijekom kojeg možete odlučiti hoćete li se priključiti ili ne.

Moguće je također kako u WhatsAppu testiraju samouništavajuće poruke, nalik onima u aplikaciji Telegram. Zasad nije poznato kad bi ta nova značajka mogla biti dostupna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!