TEHNOLOGIJA I ZDRAVLJE

Domaća aplikacija za disleksiju s projektom vrijednim milijun kuna kreće na inozemna tržišta

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 11.10.2019 16:02
  • Objavljeno 11.10.2019 u 16:02
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Tom Merton / Caia Image / Profimedia

U OmoLabu planiraju uz pomoć seredstava Europske unije ostvariti značajne prodajne rezultate, povećati izvoz i omogućiti novo zapošljavanje u relativno kratkom razdoblju

Tim OmoLab, koji stoji iza font sustava OmoType i mobilne aplikacije OmoReader za olakšavanje čitanja osobama s disleksijom, predstavio je razvojni put, novu aplikaciju i novo ime pod kojim izlazi na strana tržišta, kao i viziju budućeg razvoja kompanije i njihovih proizvoda.

Alati dostupni pod brandom Omoguru osobama s disleksijom olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje. Prisutni su u Hrvatskoj nešto manje od godinu dana. Koristi ih oko 10.000 osoba s disleksijom, naveli su iz OmoLaba.

i efikasno

Besplatno je: Uz nekoliko malih trikova vaš će se stari telefon ponovno osjećati i raditi kao da je nov

Pogledaj galeriju
5

Također su pokrenuli projekt 'Inovacije asistivnih tehnologija za osobe s teškoćama čitanja' kroz koji razvijaju nove proizvode i pripremaju izlazak na strana tržišta. Cilj im je pridonijeti rješavanju problema nepostojanja adekvatnih alata za osobe s disleksijom.

Projektom planiraju ostvariti značajne prodajne rezultate, povećati izvoz i omogućiti novo zapošljavanje u relativno kratkom razdoblju.

Ukupna vrijednost projekta je 1.192.824,97 kuna, od čega su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj (Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.) 825.824,20 kuna.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!