SVE IDE PO PLANU

Musk upozorio zaposlenike Twittera: Bankrot je jedna od opcija

11.11.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Zarada od oglašivača je nakon dolaska novog direktora zabilježila rekordni pad, što je Muska dovelo do vrlo zabrinjavajućih prognoza

Elon Musk se dva tjedna nakon preuzimanja Twittera konačno obratio ostatku zaposlenika, a ono što im je rekao ne ulijeva optimizam. Musk je tijekom okupljanja rekao da Twitter gubi toliko novca da je 'bankrot doslovno jedna od opcija', pišu The Information i Platformer.

Twitter nije u financijskom plusu još od 2019. a već oskudna zarada na reklamama dodatno se sunovratila nakon dolaska Elona Muska na čelo. Musk je na sastanku rekao da bi Twitter 2023. mogao imati negativne prihode 'u iznosu od nekoliko milijardi dolara'. Također je rekao da Twitterova budućnost zavisi o revampu pretplate Twitter Blue.

'Razlog zašto inzistiramo na pretplatama je održavanje platforme na životu' rekao je.

Musk je zaposlenicima također rekao da moraju raditi u uredima, poništivši opciju rada od kuće. 'Ako fizički možete doći do ureda i ne pojavite se tamo, prihvatit ću to kao ostavku'.

Twitter je također počeo gubiti vodeće ljude koji su 'preživjeli' Muskove prošlotjedne otkaze. Ostavke su uručili direktor odjela za sigurnosti informacija, kao i oni za privatnost i usklađenost, čime je kompanija postala izložena nizu kazni iz FTC-a. Druga dva vodeća direktora, voditelj za povjerenje i sigurnost Yoel Roth i potpredsjednik rješenja za korisnike Robin Wheeler dali su, piše Bloomberg, otkaze u četvrtak. Obojica su se svega dan prije pridružili Musku u okupljanju u gradskoj vjećnici kako bi Twitterove oglašivače uvjerili da je 'sve pod kontrolom'.

  • +4
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Dolazak nove pretplate Blue je u međuvremenu suočeno s velikim brojem prepreka. Nakon uvođenja i 'ubijanja' nove sive službene kvačice popularnu su destinaciju preplavili prevaranti i imitatori koji su izrugivali političare, pozunata lica i brendove. Musk je navodno zaposlenicima rekao da iskorjenjivanje ovakvih računa predstavlja 'glavni prioritet'. Prema svemu sudeći, trenutno je rješenje ipak povratak na nedavno maknute sive potvde identiteta.