NEMA SE PARA

Treba mu gotovina: Elon Musk je upravo prodao 19,5 milijuna dionica Tesle za skoro četiri milijarde dolara

09.11.2022 u 09:36

Bionic
Reading

Najbogatiji čovjek na svijetu i odnedavni vlasnik Twittera u utorak je prodao velik broj dionica, a navodni razlozi uključuju navodno financiranje njegove nove društvene mreže

Glavni čovjek Tesle i odnedavni vlasnik Twittera opet je odlučio prodavati dionice kompanije za proizvodnju električnih automobila. Elon Musk se u utorak 'riješio' 19,5 milijuna dionica Tesle vrijednih 3,95 milijardi dolara, izvještava američki SEC (Securities and Exchange Commission).

Musk na Twitteru nije spomenuo zašto je točno prodao dionice, no moguće je da je to napravio kako bi podupro posao vrijedan od 44 milijarde dolara, zahvaljujući kojem je postao vlasnik popularne društvene mreže.

Musk je, podsjeća TechCrunch, u travnju prodao oko 9,6 milijuna dionica Tesle, a koje su tad bile vrijedne 8,5 milijardi dolara. Te su se dionice u to vrijeme prodavale po cijeni od 885.42 dolara po komadu. Tesla je otad ponudila dionice tri-za-jedan, dodatno spustivši njihovu cijenu.

  • +4
Elon Musk Izvor: Profimedia / Autor: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Ovo, među ostalim, znači da je Musk dionice u utorak prodavao po prosječnoj cijeni od 202.56 dolara po komadu, nakon čega im je cijena pala na 191.30 dolara.