CIJENA? SITNICA

Može li vas ovaj mobitel izliječiti od ovisnosti o smartfonima?

27.02.2019 u 13:35

Bionic
Reading

Ne možete ostaviti pametni telefon na miru dulje od pet minuta? MP02 je klasični mobitel koji bi vam trebao omogućiti digitalnu detoksikaciju. I uzeti vam 400 dolara za to

Švicarski brend Punkt predstavio je tijekom sajma Mobile World Congress 2019 mobitel s malim zaslonom, bez aplikacija i mogućnosti spajanja na internet. Namjeravaju ga prodavati za 400 američkih dolara, višestruko skuplje nego što, primjerice, Nokia traži za svoje 'ogoljene' modele.

Zašto bismo trebali platiti razmjerno visoku cijenu za uređaj ograničenih mogućnosti? U Punktu su uvjereni kako su dizajn i moderne značajke vrijedni dubljeg posizanja u džep.

TEHNO PREGLED

Ovo su najzanimljiviji smartfoni koje smo vidjeli u posljednjih tjedan dana

Pogledaj galeriju

Izgledom podsjeća na Nokijine 'ciglice' s početka '90-tih godina prošlog stoljeća, iako je tanji i podržava moderne kartice SIM. Teži tek 88 grama.

Između ostalog, MPO2 nudi zvuk s poništavanjem buke, punjenje putem mikro USB-a te zaslon s antireflektivnim premazom koji bi trebao biti otporan i na masne prste.

Možete ga koristiti za slanje SMS-ova, obavljanje poziva, spajanje na mrežu 4G kako bi služio kao hotspot drugim uređajima i... Pa, to je to. Nema interneta, nema aplikacija, niti bilo koju drugu značajku pametnog telefona, piše Daily Mail.