stiže frontier

Motorola tajnovita oko novog smartfona; kamera bi vas mogla iznenaditi

24.05.2022 u 10:02

Bionic
Reading

Novi je uređaj najavljen tajnovitom slikom na kojoj se vidi masivan objektiv pored poruke o 'ulasku u novu eru mobilne fotografije'

Motorola ima velike ambicije. Kompanija je u objavi na Weibou najavila uređaj sa kamerom od 200 MP. Generalni menadžer Lenova (vlasnika Motorole) nov je uređaj najavio tajnovitom slikom na kojoj se vidi masivan objektiv pored poruke o 'ulasku u novu eru mobilne fotografije'.

Premda objava ne daje puno detalja o potencijalnim specifikacijama smartfona, ona spominje senzor od 200 MP što sugerira na korištenje Samsungovomg ISOCELL HP1 koji je, podsjetimo, najavljen prošle jeseni.

Valja naglasiti također da dobre fotografije ne nastaju samo zahvaljujući velikom broju piksela, što znači da će moćan hardver morati podržati adekavatan softver.

Trenutne glasine navode da će se Motorolin nadolazeći smartfon zvati Frontier. Telefon navodno ima trostruku stražnju kameru sa ogromnim glavnim objektivom i Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 čipom, podrškom za punjenje od 125 W i 6.67 inčnim OLED zaslonom sa brzinom osvježenja 144 Hz. Sve ovo je, doduše, na razini glasine, no dobra je stvar da ćemo uređaj premijerno vidjeti uskoro - u srpnju.

Kad smo već kod telefona sa novim čipom, Motorola je u drugoj objavi na Weibou objavila preklopni smartfon koji će također imati Snapdragon 8+ Gen 1 čip. Premda je trenutno dosta teško predviđati, pretpostavlja se da je riječ o Razru 3, piše Engadget.