STIŽU NOVITETI

Moto G i Lenovo zajedno možda spašavaju Motorolu

04.03.2014 u 15:28

Bionic
Reading

Motorola je pod Googleom bila trajno u gubicima. Lenovo ih kao novi vlasnik u sljedećim kvartalima želi osoviti na noge, a prve pripreme su po svemu sudeći počele. Za razliku od modela Moto X ograničenog samo na SAD, jeftinija varijanta Moto G je postao najprodavaniji uređaj kompanije dok se spremaju noviteti za ljeto 2014.

Motorolin uređaj Moto X bi na ljeto ove godine trebao dobiti nasljednika - no ovaj put bi u paketu sa stranicom Moto Maker namijenjenoj prilagodbi eksterijera uređaja trebao postati dostupan i u Europi. Potrošači 'Starog kontinenta' su do sada bili osuđeni na kupovinu jeftinijeg i manje prilagodljivog uređaja Moto G, koji je inače za kompaniju postao najprodavaniji smartphone - ikad.


Kompanija se istovremeno priprema i za ulazak na tržište nosivih gadgeta, no ako je za vjerovati njihovim navodima, žele rješiti probleme koje imaju praktički svi ostali dostupni uređaji na tržištu - trajanje baterije i stil. Obje informacije nisu u kategoriji pukih glasina jer je aktivni Motorola Mobility Twitter račun bio prilično jasan po tom pitanju:



Motorolin Rick Osterloh je osim potvrđivanja informacije da je Moto G njihov najprodavaniji uređaj u smartphone kategoriji ikad dodao i da se sa svakom prodajom ostvaruje i profit. O povratku otpisanih se može početi pričati i u drugom smislu jer su analitičke kuće poput Kantara već zabilježile skok u prodaji.

Kompanijina stranica za prilagodbu izgleda uređaja kojeg se želi kupiti, Moto Maker, trebao bi stići u Europu još u ožujku. Premda su i Moto G i Moto X sad već dobrano zastarjeli uređaji, ukoliko se plasiraju na tržište s korektnom cijenom (usporedivom s onom u SAD-u) čak i pred lansiranje novih modela, rezultati bi mogli biti neočekivano dobri.