NOVITETI

Mobitel Cat S60 ima termalnu kameru i upravo je stigao u Hrvatsku

06.07.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Na hrvatsko tržište stiže prvi smartfon s ugrađenom termalnom kamerom. Od idućeg tjedna će ga biti moguće nabaviti od Hrvatskog Telekoma, po cijeni od 5.299 kuna

Cat S60, predstavljen tijekom Mobile Word Congressa u Barceloni, stiže i na hrvatsko tržište. Prvi je pametni telefon na svijetu s ugrađenom toplinskom kamerom. Sadrži toplinsku kameru tvrtke FLIR koja može otkrivati gubitak topline oko prozora i vrata, uočiti vlagu i izolaciju, utvrditi pregrijavanja električnih uređaja i sklopova te vidjeti u potpunom mraku.

Toplinska kamera prikazuje toplinu nevidljivu golom oku, ističući toplinske kontraste. Može prepoznati toplinu i izmjeriti površinske temperature s udaljenosti od 15 do 30 metara te vidjeti kroz zatamnjenja kao što je dim.

Može snimati fotografije, panorame i videozapise, promjenjive toplinske palete boja, a sadrži i mjerač temperaturnih točki te podatke o minimalno i maksimalnoj prosječnoj temperaturi.


Stoga ima širok raspon upotreba za građevinske stručnjake, komunalne djelatnike, ljubitelje sporta na otvorenom i djelatnike hitne pomoći, kao i pripadnike službi poput Hrvatske gorske službe spašavanja, koja je od i HT-a dobila donaciju u uređajima vrijednu 56 tisuća kuna. Možete ga, naravno, koristiti i za potragu za izgubljenim kućnim ljubimcem.

'CAT telefoni prepoznatljivi su po svojoj pouzdanosti, robusnosti i izdržljivosti na svim terenima i u najtežim vremenskim uvjetima. To su upravo uvjeti u kojima mi svakodnevno obavljamo naš posao. Stoga su kao stvoreni za povezivanje i komunikaciju pripadnika HGSS-a, koji su posvećeni spašavanju ljudskih života.

Ova vrijedna donacija biti će od izuzetno velike koristi za obavljanje naših svakodnevnih aktivnosti. Nadamo se kako će ovakvi uređaji postati standardom u našem poslu', rekao je Vinko Prizmić, pročelnik HGSS.

Cat S60 također je vodootporan do dubine od pet metara tijekom jednog sata, pa ga je moguće koristiti kao podvodnu kameru. Može raditi na temperaturama od -20 do + 120 Celzijusovih stupnjeva.

Kako tvrde u tvrtci Caterpillar, ovaj pametni telefon premašuje uvjete vojnih specifikacija (810G). Ojačani tlačno lijevani okvir može izdržati padove na beton s visina do 1,8 metara te je otporan na prašinu i vodu.

Zaslon dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara), prekriven Corningovim staklom Gorilla 4 moguće je koristiti i pod izravnim Sunčevim svjetlom, a njime je moguće upravljati mokrim prstima ili s rukavicama.

4G mobitel pogoni osmojezgreni procesor Snapdragon 617, podržan s tri GB RAM-a i 32 GB memorije za pohranu. Zvučnici mogu postići zvuk glasniji od 105 decibela. Baterija je kapaciteta 3.800 mAh. Glavna kamera opremljena je s 13, prednja s pet megapiksela. Operativni sustav je Android M.

Od idućeg tjedna će ga biti moguće nabaviti od Hrvatskog Telekoma, po cijeni od 5.299 kuna