INVESTICIJA

Microsoft uložio u domaći startup koji automatski izvlači podatke iz grafikona

06.10.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Memgraph nudi softversku platformu koja automatizira izvlačenje podataka iz grafičkih prikaza kako bi ih se moglo koristiti u aplikacijama. To im je donijelo 9,34 milijuna američkih dolara

Microsoftov investicijski fond M12, Heavybit Industries, In-Q-Tel, Counterview Capital, ID4 Ventures i Mundi Ventures uložili su 9,34 milijuna američkih dolara u hrvatski startup Memgraph.

Riječ je o seed investiciji u projekt razvoja istoimene softverske platforme, koja omogućava automatizirano korištenje podataka iz tijekova podataka i grafikona pri izradi aplikacija.

Kako je rekao glavni operativni direktor Memgrapha Marko Sršan, taj će novac biti upotrijebljen za nove razvojne aktivnosti te proširenje razvojnog tima i širenje zajednice programera i entuzijasta.

Fokus će biti na razvoju proizvoda za računalstvo u oblaku, pa traže prvenstveno frontend (Angular) i backend (NodeJS) inženjere. Osim u Hrvatskoj, zaposlenike trenutno imaju u Grčkoj i Nizozemskoj.

Novo izdanje platforme Memgraph 2.0. besplatno je za programere, inženjere, podatkovne stručnjake, tvrtke i entuzijaste.

Izdanje Memgraph Community (MCE) dostupno je s licencom BSL (Business Source License). Omogućava unos podataka iz datoteka formata kao što je CSV, sustava kao što je S3, kao i direktno iz platforme Apache Kafka.

Računalni inženjeri pritom imaju slobodan uvid, mogućnost pregleda i uklanjanja pogreški u Memgraphovom kodu.

Poslovno izdanje Memgraph Enterprise Edition (MEE) dostupno je tvrtkama koje izrađuju aplikacije temeljene na tijekovima podataka i grafikona za velike sustave.