JESTE LI PRIMJETILI?

Microsoft Teams je jučer pao, kompanija ga oprezno vraća u pogon

16.03.2021 u 10:00

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za video komunikaciju jučer je diljem svijeta zabilježila poteškoće u radu. Microsoft je, prema službenim objavama, ispravio grešku te uslugu vraća u punu funkciju

Microsoft Teams se i dalje opopravlja nakon pada usluge koji se desio tijekom jučerašnjeg popodneva po lokalnom vremenu. Microsoft tvrdi da nastoji vratit uslugu u pogon nakon 'nedavne promjene u sustavu za provjeru' koja je dovela do prekida rada nekoliko Microsoftovih usluga, prenosi Verge.

Premda je popravak trajao dulje nego što je Microsoft očekivao, Teams, Azure i druge usluge paketa Microsoft 365 vratile su se u pogon. Kompanija je u 00:19 objavila da 'poduzima korake kojima će sanirati posljedice štete'.

Problemi su se počeli pojavljivati oko 20:30, nakon čega je Microsoft potvrdio smetnje na globalnoj razini. Riječ je prvom padu Microsoft Teamsa od rujna prošle godine. Microsoft je, kao i sad, za prekid usluge optužio promjenu u sustavu.

Microsoft je također zabilježio pad u sustavu za konzole gdje nekim korisnicima nisu radili pretplaćeni kodovi za Xbox uređaje.

Microsoftov Teams svakog dana koristi oko 115 milijuna ljudi. Usluga je zabilježila porast broja korisnika tijekom pandemije - koriste ga učenici, studenti i korporacije koji su učionice, predavaonice i urede zamijenili virtualnim mitinzima.