DOŠLO JE I TO VRIJEME

Microsoft objavio datum: Evo kada prekida podršku za Windows 10

15.06.2021 u 13:03

Bionic
Reading

Kompanija užurbano dovršava najnoviju, još neobjavljenu, verziju Windowsa koju će predstaviti 24. lipnja te koja bi trebala zamijeniti Windows 10 - sustav kojeg mnogi i dan danas odbijaju instalirati

Microsoft je otkrio službeni datum umirovljenja Windowsa 10. Trenutno aktualna Microsoftova platforma prestat izgubit će podršku 14. listopada 2025. Microsoft, pretpostavlja se, očekuje da će tranzicija na novu verziju operativnog sustava koju planira predstaviti 24. lipnja, trajati oko četiri godine.

Ova tiha objava pojavila se na stranici za podršku, potvrdivši glasine da će Microsoft prekinuti podršku za neke verzije Windowsa 10. Kompanija je u objavi spomenula da Windows 10 podržava od 29. srpnja 2015. što ciklus podrške produljuje na nešto više od 10 godina - što je slično kao i kod prijašnjih verzija.

Što se nadolazećih Windowsa tiče, od njih očekujemo novi Windows Store i redizajn sučelja. Microsoft je nedavno prekinuo razvoj Windowsa 10X koji su bili planirani za uređaje sa dva ekrana, što znači da će njihova namjena biti prepuštena Windowsima koje ćemo upoznati idućeg tjedna, zaključuje Engadget.