na meti trolova

Microsoft ima čudnu zamolbu oko Xboxa: 'Ne možemo vjerovati da ovo pišemo...'

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.11.2020 10:47
  • Objavljeno 12.11.2020 u 10:47
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Hrpe trolova na internetu počeli su objavati lažne videe vezane uz kvarove na novom Xboxu - do te mjere da ih je Microsoft zamolio da to prestanu raditi

Microsoftova najnovija konzola konačno je stigla na američke police. Xbox Series X i njegov manji brat Xbox Series S postali su temama brojnih internetskih muljaža koje, među ostalim, nastoje pokazati da se radi o konzoli koja se od prevelikog opterećenja doslovno počne dimiti.

Internetski trolovi počeli su puhati dim iz parilica u svoje skupe nove konzole kako bi napravili iluziju da se Xbox zapalio.

Meme je otišao tako daleko da je službeni Microsoft odlučio odgovoriti i zamoliti korisnike da ne vejpaju u svoj Xbox Series X.

Razlog zbog kojeg je cijela priča dobila na zanosu leži u prijašnjim problemima vezanima uz Microsoftove konzole - uključujući i 'Crveni prsten smrti' koji je mučio vlasnike Xboxa 360.

Drugi viralni video nastoji dokazati da je ventilator Xboxa Series X toliko moćan da može držati ping-pong lopticu u zraku.

Premda je takvo što moguće napraviti, Xboxov ventilator nije ni približno jak da bi proizveo silu koja će pogurati lopticu u zrak. Uglavnom, s obzirom da je Xbox Series X nova konzola, moguće je da ćemo kroz idućih par tjedana vidjeti niz poteškoća. Mali broj korisnika ima problema sa zapremninom konzole, no ništa oko čega bi se trebalo zabrinuti, zaključuje Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!