REŽU HARDVER

Microsoft čeka novi val otkaza?

Satya Nadella Microsoft

Satya Nadella Microsoft

Izvor: Reuters / Autor: Robert Galbraith

Nova runda otpuštanja dolazi povrh već prije godinu dana najavljenih 18 tisuća otkaza. Najviše bi ih moglo biti podijeljeno u dijelu tvrtke koji se bavi hardverom, uključujući i pametne telefone, za što su prošle godine Nokiji platili 7,2 milijarde dolara

Unatoč ogromnim ulaganjima, Windows Phone još uvijek nije ravnopravan suparnik Googleovom Androidu i Appleovom iOS-u po tržišnom udjelu. Bivši direktor Nokie Stephen Elop, koji je nakon preuzimanja postao direktorom za uređaje u Microsoftu, već napusti tvrtku.

Krajem ožujka ove godine Microsoft je globalno zapošljavao više od 118 tisuća djelatnika. Šef Microsofta Satya Nadella upozorio je kako tu tvrtku čekaju teške odluke u područjima u kojima stvari ne funkcioniraju kako bi trebale i rješavanje teških problema, a na moguću novu rundu otkaza ukazivalo je i više visoko rangiranih Microsoftovih direktora.


Tijekom lipnja objavljeno je kako će Microsoft prodati svoje poslovanje vezano uz prodaju oglasa online AOL-u. Ne očekuje se kako bi se uskoro nešto slično moglo dogoditi i s mobitelima. Krajem ovog mjeseca trebali bi izdati Windows 10, operativni sustav namijenjen osobnim računalima, pametnim telefonima i drugim uređajima za koji se nadaju kako će privući veće zanimanje razvojnih programera.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!