JEDNOG DANA

Microsoft će otkriti mobilnu perjanicu sa Snapdragonom 810

05.02.2015 u 11:20

Bionic
Reading

Pažnja Microsofta je već niz kvartala usmjerena na što je moguće niži segment mobilnih uređaja. Ljubitelji Windows Phone platforme diljem svijeta su stoga raznim kanalima počeli tražiti novu perjanicu, od koje za sada nema ni traga ni glasa. Dok su u Redmondu obećali kako nisu zaboravili i na najviši segment uređaja, iz Qualcomma stiže potvrda kako će se njihov najsnažniji čip uskoro naći u WP ponudi

Dok je od Qualcommovih čipova nedavno navodno odustao jedan veliki igrač (Samsung), u priopćenju za novinare kompanija otkriva kako su svojim superiornim rješenjima spremni za 2015. godinu. Računici se pridružio i Microsoft, izravno spomenut u priopćenju:

'Microsoft i Qualcomm već dugo vremena gaje čvrstu suradnju, a što je kompanijama omogućilo pružanje izuzetnih rješenja za posao, obradu slike i zabavu na Lumia pametnim telefonima na Windows Phone platformi', rekao je Juha Kokkonen, generalni direktor za portfelj i upravljanje proizvodima u Microsoftu, dodavši kako je iznimno sretan što će Lumia uređaji u sebi zahvaljujući Qualcommovom Snapdragon 810 čipu donijeti i do sada neviđenu kombinaciju procesorske snage, bogate multimedije i grafičkih performansi.


U ovom trenutku, Snapdragon 810 je najavljen tek za LG G Flex 2 te Xiaomi Mi Note pro. Samsung je navodno odustao od Qualcommovog rješenja zbog pregrijavanja, no sve vezane informacije valja uzeti sa zrnom soli - posebno zbog toga što su LG i Qualcomm već opovrgnuli kako se novi čipovi pregrijavaju.

Hoće li Microsoft u prvom dijelu 2015. otkriti novu Windows Phone perjanicu tek treba vidjeti, no neki analitičari smatraju da u Redmondu 'mudro' čekaju na službeni izlazak Windows 10.