OSIM WINDOWS 10 NOVOSTI

Microsoft bi sutra mogao predstaviti i novi hardver

20.01.2015 u 18:02

Bionic
Reading

Microsoft će 21. siječnja otkriti novitete vezane uz Windows 10 i mogućnosti tog OS-a bitne krajnjim potrošačima, ali porcija glasina netom prije događanja otkriva i kako ekipa iz Redmonda planira predstaviti i novi hardver

The Information u ekskluzivnom izvješću navodi kako je jedan konceptni uređaj najbolje opisati kao 'hibrid telefona i prijenosnog računala'. Baš kako je Surface postavio određeni temelj za druge proizvođače 2u1/hibridnih računala, novi uređaj bi se eventualno mogao pojaviti i kao više od pukog prikaza koncepta.

Uređaj za sada nije spreman za masovnu proizvodnju, no nije isključeno da će se nešto nalik na njega pojaviti po dolasku Windows 10 operativnog sustava na tržište kasnije ove godine. 'Microsoft planira prikazati novi hardver, a dio njega će se prikazati ovaj tjedan', navodi The Information dodavši da to ne znači kako će se i spomenuti neobičan koncept uređaja prikazati za vrijeme sutrašnjeg događanja.


Microsoft svakako planira ujediniti Windows operativni sustav kao nikad do sada, a osim Consumer Preview verzije 'desetke' namijenjene računalima, uskoro bi se mogla testirati i njegova mobilna varijanta. Mary Jo Foley sa ZDNeta piše kako se Mobile Preview može očekivati već u veljači, u sklopu OneCore vizije Microsofta. Foley navodi kako postoji mogućnost da će kompanija otkriti i napredak Project B dodatka za igranje (kaciga/VR naočale).

Više o svemu bi trebalo biti jasno sutra iza 18h po srednjoeuropskom vremenu.