PAMETNE NAOČALE

Microsoft bi radio gamerske naočale s proširenom stvarnošću

08.08.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Microsoftove naočale s proširenom stvarnošću bile bi namijenjene igranju računalnih ili igara na Xboxu, a nije poznato kada bi mogle ugledati svjetlo dana

Podaci o patentu koji je Microsoft predao na registraciju, a koji su objavljeni ovih dana, otkrili su kako se u toj tvrtki okreću proširenoj stvarnosti.

Patent se odnosi na naočale s proširenom stvarnošću, a koje bi imale mogućnost prepoznavanja lica i glasovnih naredbi.

Iako možda zvuče poput Googleovih pametnih naočala, čini se da Microsoft cilja na industriju računalnih igara jer je puni naziv predloženog patenta 'igranje s više igrača pomoću zaslona smještenog na glavi'.

Naime, u zahtjevu za patentiranje naočala stoji kako bi one bile opremljene sustavom za pozivanje potencijalnih igrača za sudjelovanjem u zajedničkim igrama koji bi prepoznavao druge igrače i ovisno o njihovim željama i igrama koje igraju, predlagao zajedničke igre.

Mashable piše kako su prve glasine o Microsoftovim naočalama procurile još prošle godine kada je u javnost dospio dokument koji otkriva poslovne planove tvrtke.

Iz Microsofta za sad šute o naočalama, no nije isključeno da bismo u budućnosti mogli Microsoftov Xbox igrati s takvim naočalama.