traže i novi kadar

Među deset najboljih web development tvrtki u svijetu: Hrvatski Q otvorio ured u Londonu, a otkrili su i planove na britanskom tržištu

11.04.2022 u 10:19

Bionic
Reading

Tvrtka koja je svrstana među deset ponajboljih web develepment tvrtki na svijetu stigla je na jedno od najjačih svjetskih tech tržišta. Osim širenja poslovanja i traženja novih kadrova, Q planira i snažnije pozicioniranje na britanskom tržištu akvizicijom jedne londonske kompanije

U Londonu je krajem prošlog tjedna otvoren britanski ured zagrebačke agencije Q.

Na svečanosti u The Shardu, zgradi koja je postala jedan od prepoznatljivih simbola novovjekovnog Londona, tvrtka koja je proglašena jednom od ponajboljih u kategoriji kreiranja softvera tako je napravila veliki korak naprijed.

Q je svrstan među deset najboljih web development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija. U Top 10 Clutcha Q je ušao nakon što se posljednje dvije godine kontinuirano nalazio u top 20.

Clutch je prestižna platforma za rangiranje IT tvrtki koja svake godine radi popis najboljih kompanija prema zadovoljstvu klijenata. Ta nezavisna B2B platforma detaljno intervjuira brojne klijente a analiza se provodi na temelju četiri kriterija. Prvi je kvaliteta i broj Clutch recenzija, slijedi odabir klijenata s kojima tvrtke rade, kakve usluge nude i iskustvo u pružanju tih usluga te podatak kakva je reputacija brenda te vidljivost na ciljanim tržištima.

Osim toga, Q se nedavno istaknuo i kao najbolji poslodavac u konkurenciji 75 sličnih tvrtki, prema ocjenama njihovih sveukupno 7.100 suradnika, a čak 98 posto zaposlenika ove agencije reklo da bi rad u Q-u preporučili svojim obiteljima i prijateljima.

Q ima vrlo širok raspon klijenata iz cijelog svijeta, a već sada im je najveće tržište u Velikoj Britaniji, gdje rade za mnoge zvučne kompanije kakve su The Times, BBC, Smart Pension, Money, uSwitch i druge. Uredom u Londonu Q-ovim developerima bit će omogućena neposrednija interakcija s tvrtkama za koje kreiraju aplikacije te će biti u prilici izravno sudjelovati u implementaciji projekata na kojima su angažirani.

Osnivači Filip Ljubić, Vedran Tolić i Dalibor Jurgec demonstrirali su na predstavljanju svoj put: u manje od deset godina su od startupa temeljenog na prijateljstvu stigli do ugledne agencije koja zapošljava više od 300 ljudi i koji s ponosom govore svoj nadimak – Qumans.

Prema istraživanju portala Moj posao, Q je tvrtka s najzadovoljnijim zaposlenicima u kategoriji srednje velikih tvrtki, a broj novih stručnjaka koje zapošljavaju neprestano raste. Samo ove godine Q će osnažiti svoj tim za preko 100 novih ljudi.

Za poslovanje u Velikoj Britanijij bit će zadužen Vedran Tolić, jedan od osnivača Q-a i operativni direktor, a podršku će mu pružiti direktor londonskog ureda Jesse Belgrave.

'Otvaranje ureda u Londonu je veliki korak naprijed za širenje Q-a jer stvara dodatnu vrijednost za postojeće klijente i otvara nam priliku za upoznavanje novih klijenata. Osim toga, već tražimo nove kadrove u Londonu, a istražujemo i potencijalnu akviziciju jedne londonske kompanije', rekao je Vedran Tolić, suosnivač i operativni direktor Q-a.

Englesko tech tržište doseže valuaciju od čak jednog trilijuna dolara i uz kinesko i američko predstavlja područje u kome se može ponajviše raširiti posao. Dvostruko je veće od njemačkoga i čak pet puta od francuskog pa odluka agencije Q da upravo u Velikoj Britaniji napravi svoj snažan inozemni iskorak ne začuđuje.

Upravo o tome je govorio i Michael Fasosin, viši potpredsjednik u londonskom uredu zadužen za poslovni razvoj podijelivši viziju agencije Q u Velikoj Britaniji.

Iz Monte Carla se okupljenima javio Goran Ivanišević, najprepoznatljivije hrvatsko lice u Velikoj Britaniji i poželio dobar start novom uredu. Uživo se, pak, uzvanicima obratio hrvatski veleposlanik u Londonu Igor Pokaz.

Također, govorili su i njihovi klijenti: Bojan Radlović, predsjednik uprave Moneya, Karina Kajelova, menadžerica u Smart Pensionu i Lewis Buttress, direktor proizvodnje u The Timesu.

Londonski ured Q-a smješten je u samom središtu Londona, u blizini Sharda i London Bridgea.