TVZ MC2 2015

Lost & Found Pets je najbolja studentska aplikacija

14.05.2015 u 15:28

Bionic
Reading

U finalu natjecanja na temu 'Tehnologijom do utopije', u kojem je sudjelovalo 252 studenata svih smjerova i godina Tehničkog veleučilišta Zagreb, našlo se ukupno deset timova

Deset najboljih timova predstavilo je svoje uratke u finalu studentskog natjecanja Tehničkog veleučilišta u Zagrebu (TVZ) u izradi mobilnih aplikacija 'TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2)', održanog u u prostorijama Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore u Zagrebu.

'TVZ je kao organizator natjecanja obavio samo inicijalni dio izbora najboljih. Od 17 pristiglih radova odabrali smo i rangirali najboljih 10 te ih izložili sudu poslodavaca da oni odaberu po tri najbolja.

U algoritmu ocjenjivanja vodili smo računa da naše, akademsko vrednovanje ima težinski Paretov omjer od 20 posto, dok je poslodavcima, ostavljeno na raspolaganje 80 posto bodova, tako da su oni bili odlučujući faktor glasovanjem na licu mjesta', pojasnio je voditelj natjecanja, student Luka Pancirov


Glasanje je bilo anonimizirano, ali interesantno jer su posjetitelji mogli pratiti dinamiku na centralnom platnu. Tek kad je i posljednji, dvanaesti poslodavac glasovao, otkriven je identitet pobjednika.

Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je 'Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme'. Nagrađeni finalisti su:

1. mjesto: Mislav Plazzeriano, Ivan Vučilovski i Helena Maretić za aplikaciju Lost & Found Pets
2. mjesto: Goran Karačić, Ivan Škoro i Ian Rumac za aplikaciju Helpee
3. mjesto: Kristijan Crnac, Vedran Vidaković i Marko Kos za aplikaciju Evento
4. mjesto: Aldo Topić, Kristina Marinić i Borna Nemanić za aplikaciju CodeIt
5. mjesto: Marko Saratlija, Viktorija Zajčić i Ivan Vlahović za aplikaciju Zagreen

Posebnu nagradu za najbolji dizajn osvojio je Marko Kos.

U žiriju koji je odlučio o najboljima bili su predstavnici tvrtki Citus, Five, In2, Infinum, Megatrend, Minus5, Mobendo, mstart, RaZa, Span, Trilix i UX Passion.

U natjecanju je sudjelovalo 252 studenata svih smjerova i godina TVZ-a. Započelo je u listopadu 2014. besplatnom edukacijom programera na Android (165), iOS (22) i Microsoft (26) platformama. Tijekom siječnja školovano je još 38 dizajnera.

Dizajneri i programeri spajali su se u timove u ožujku, na posebnom druženju nakon kojeg je formirano 27 timova koji su pristupili izradi zadaka. Nakon šest tjedana provedenih na izradi svojih aplikacija, 17 timova je predalo svoja rješenja, a organizatori su odabrali 10 najboljih za finale.

Više:TVZ Mc2