WIRELESS DESKTOP MK710

Logitechova bežična tipkovnica i miš s dugovječnim baterijama

11.02.2010 u 10:26

Bionic
Reading

Najnoviji par periferije proizašao iz radionice Logitecha diči se jednom ključnom karakteristikom. Naime, prema službenim navodima, baterije ugrađene u tipkovnicu i miš nije potrebno mijenjati čak tri godine

'Nitko i ne pomišlja na zamjenu baterija do trenutka kada je to potrebno napraviti. A to se upravo dogodi za vrijeme neke važne pretrage ili kad najmanje očekujete', kazao je Rory Dooley, Logitechov potpredsjednik i glavni menadžer poslovne jedinice za upravljačke uređaje. 'S baterijama koje traju do tri godine zaboravit ćete da ih Logitech Wireless Desktop MK710 uopće koristi.'

Trogodišnje trajanje baterija postignuto je zahvaljujući bežičnoj tehnologiji Logitech Advanced 2.4 GHz koja prenosi informacije mnogo brže i učinkovitije nego standardni 27 MHz bežični sustav. Još se više skraćuje vrijeme potrebno za reduciranje potrošnje baterija nakon što korisnik prestane koristiti tipkovnicu i miš, jer Desktop Wireless MK710 čuva energiju za vrijeme nekorištenja računala.

Prijamnik Logitech Unifying je izuzetno malen, tako da neće predstavljati nikakav problem prilikom kretanja s prijenosnim računalom. Spaja se i sa šest drugih Logitechovih tipkovnica i miševa koji imaju oznaku Unifying, oslobađajući na taj način vrijedne USB ulaze za priključenje ostalih potrebnih uređaja.

Tipkovnica ima zaobljene rubove tipki te presvučeno odmorište za dlanove. Naslanjajući se na elemente konkavnosti, po izgledu i veličini, tipke su prikladne za lagani pritisak vršcima prstiju. Takve mekane i zaobljene tipke omogućuju lagani prijelaz, odnosno klizanje prstiju po tipkovnici. Na tipkovnici se nalazi LCD zaslon koji prikazuje status nekih od opcija, kao što su Caps Lock, Scroll Lock, Num Lock te stanje baterija.

Odgovarajući laserski miš donosi jednostavno praćenje na različitim podlogama te se lako kontrolira pritiskom dlana ruke. Stabilan i prilagođen veličini desne šake, ovaj miš stvara prirodnu poziciju rukama za udoban rad te ima laku dostupnost triju tipki koje se koriste palcem za brzi prijelaz po web stranicama i aplikacijama.

Logitech Wireless Desktop MK710 očekuje se diljem Europe u veljači po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 739 kuna.