MOBILNI NOVITETI

LG službeno konačno pokazao svoj novi Android smartfon - upoznajte elegantni Velvet

07.05.2020 u 13:49

Bionic
Reading

Korejski tehnološki div je službeno predstavio jedan od najzanimljivijh uređaja do danas. LG Velvet je stigao u Koreju, a uskoro bi mogao doći i do nas

LG-jev Velvet je nakon prilično duge najave konačno doživio južnokorejsku premijeru. Kao što smo i pretpostavili, telefon ima modul sa trostrukom stražnjom kamerom, pokreće ga Snapdragon 765 te ima OLED ekran dijagonale 6.8 inča. Objava za zapadno tržište trebala bi stići tijekom idućih par tjedana.

LG je tijekom dugotrajne reklamne kampanje predstavio više-manje sve što Velvet može ponuditi. Južnokorejski tehnološki div je, podsjetimo, ime i dizajn podijelio već u travnju te je tjedan dana nakon toga objavio procesor i dodatne detalje.

Što se kamerica tiče, tu imamo glavni objektiv od 48 MP, ultra široki objektiv od 8 MP, dubinski senzor od 5 MP i frontalnu kamericu od 16 MP. Napajanje je također impresivno - Velvet dolazi za LiPo baterijom od 4300 mAh koja podržava brzo i bežično punjenje te dolazi u nekoliko varijanti: narančastoj, zelenoj, crnoj i bijeloj.

Izvor: Društvene mreže / Autor: LG

Uređaj ima 8 GB RAM-a, 128 GB zapremnine, IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu i senzor za otisak prsta smješten ispod ekrana. Kad smo već kod ekrana, on podržava digitalne olovke, kao i dodatak za dodatni ekran. Za kraj, tu je priključak za slušalice - pravi raritet u posljednje vrijeme.

Za LG Velvet morat ćemo iskeširati oko 700 eura, dok ćemo službeno predstavljanje za zapadna tržišta moći pratiti unutar idućih nekoliko tjedana.