CES 2023

LG predstavio rješenje za beskonačnu muku sa žicama: M3 je masivan OLED TV koji dolazi bez ijednog ulaza

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.01.2023 10:17
  • Objavljeno 05.01.2023 u 10:14
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: LG

Konceptualni uređaj se nije riješio baš svih žica, no nudi rješenje pomoću kojeg ih nećete morati cijelo vrijeme gledati

LG je na ovogodišnjem CES-u predstavio zanimljivo rješenje za sve vaše probleme s nezgrapnom količinom kabela. LG M3 je 97-inčno OLED sa jedinstvenom solucijom za ulaze - sve što je gledatelju u fokusu je masivan ekran i eventualno stalak. Ako nema uzala, kako onda na njemu igramo igre, gledamo streaming ili spajamo zvučnike?

Rješenje dolazi u obliku zasebne kutije prijemnika koja se nalazi u istoj sobi. LG tehnologiju zove 'Zero Connect' te tvrdi da kutija može bežično tjerati 4K rezoluciju u frekvenciji od 120 Hz. To bi idelano moglo znači da sve što trebate jednostavno uključite u jednu stranu kutije i više nikad ne razmišljate o žicama konzole, kućnog kina ili vanjskog prijemnika za kabelski TV.

Problem s ovakvim rješenjem je, naravno, masivna latencija koja će mučiti M3 ako, naravno, TV ikad stigne na tržište. Lg kaže da je razvio algoritme koji će kutiji prijemnika uvijek omogućiti najjasniji bežični put do TV-a, čak i ako se po sobi šeću ljudi ili životinje. Korisnici također, piše Mashable, mogu i micati kutijinu antenu.

tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: LG

LG nije pružio nikakve informacije o cijeni ili danu izlaska LG M3 TV-a, što znači da ćemo se do njegovog dolaska načekati (ako ga uopće i bude). Ako TV jednog dana stigne na tržište, mogao bi iz temelja promijeniti način rada sa žicama.