ZULUHOOD

[FOTO] Osvojili su organizatore CES-a i govore o tome na Bug Future Showu: 'Najveći interes za Zuluhood pokazali su Amazon i proizvođači smartfona'

03.02.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Jedan od hrvatskih startupa organizatori CES-a uvrstili su među 10 najboljih od čak 800 sudionika. Maja Krejči, koja stoji iza aplikacije Zuluhood, prenosi svoja iskustva s jedne od najvećih konferencija za tehnološke inovacije na svijetu

U fokusu panela One Small Step for a Man hrvatski posjetitelji ovogodišnjeg CES-a sabrali su dojmove s najveće američke tehno konferencije. Pored brojnih aktualnih hrvatskih startupa, u fokusu sajma našao se Zuluhood.

Zuluhood razvija sustav za praćenje objekta opremljenog pametnim tehnologijama bez potrebe za instalacijom kompatibilnog hardvera. On može kontaktirati sa susjedima da pogledaju što se događa s objektom, a za nadgledanje koristi kamere i sustave koji su već prisutni u domu te koji ne moraju nužno biti kompatibilni.

'Najveći interes za naš proizvod pokazale su kompanije koje se inače bave zaštitom objekata, Amazon i zaštitarske tvrtke, pa čak i proizvođači smartfona', otkrila je Maja Krejči koja stoji iza Zuluhooda.

Zuluhood je besplatan i može se već danas preuzeti u Play Storeu i App Storeu.

CES: Očaravajuće i izazovno iskustvo

Iskustvo na CES-u bilo je izvanredno, ali i izazovno.

  • +5
CES, Las Vegas Izvor: tportal.hr / Autor: Bojan Mušćet

'Pored novca je strašno bitno imati proizvod. Nas je iznenadilo koliko je ideja fleksibilne sigurnosti objekata postala zanimljiva žiriju. Stavili su nas među osam najvećih startupa na sajmu', naglasila je Krejči.

>>> O Zuluhoodu se govorilo u Las Vegasu, a sada otkrivaju nove planove: Uskoro ćemo svima koji imaju nekretninu u Hrvatskoj omogućiti brzu zaštitu

'Meni je najdraže to što smo dobili priliku ispričati našu priču te što su nam posjetitelji štanda rekli da proizvod poput našeg još ne postoji. To je bilo stvarno super', rekla je Krejči.

Zuluhood se jako dobro snašao i u priči o novim navikama i praksama tijekom dvije godine pandemije. 'Izvrsna stvar je to što su svi navikli na videopozive, što je dovelo do fantastične fleksibilnosti po pitanju sastanaka s udaljenim kolegama i klijentima. Videopozivi su super stvar', rekla je Krejči.

  • +7
CES 2022 - intervju BFS Izvor: Screenshot / Autor: Bug

Zajedničko svim našim startupima na CES-u bila je kooperativnost, kao i velik interes za njihove proizvode.

'Iznenadili smo se - ovakav uspjeh zbilja nismo očekivali', ističe.

Ohrabrujuća stvar vezana uz većinu hrvatskih predstavnika na CES-u leži u potencijalu koji pruža Idea Knockout, jedno od najvećih lokalnih natjecanja u inovaciji. 'Doći do točke u kojoj startup zahvaljujući plasmanu na natjecanju odlazi na nešto poput Consumer Electronics Showa velika je stvar i potvrđuje koliko su ideje iza njih zapravo svježe i zanimljive', nadodao je Bojan Mušćet iz Hrvatskog Telekoma.