ZA HI-FI LJUBITELJE

LG-jev V30 donosi vrhunski i prilagodljivi audio

29.08.2017 u 11:36

Bionic
Reading

Uz to što će biti tankih okvira, što će imati vrhunsku kamericu i mogućnost otključavanja glasom i prepoznavanjem lica, LG-jeva nadolazeća multimedijalna perjanica očekivano se može pohvaliti i Hi-Fi kvalitetom zvuka

Svega nekoliko dana preostalo je do službenog LG-jevog otkrivanja modela V30, a u novoj objavi za medije otkrivaju kako će ova multimedijalna perjanica imati i vrhunski zvuk, pored toga što će imati vrhunsku kamericu. Najnoviji uradak serije V trebao bi pokoriti svu konkurenciju u zvučnom segmentu, a evo i kako. 

Hi-Fi svijet u malom

Baš poput prethodnika, V30 integrirat će LG-jev Hi-Fi Quad DAC (digital-to-analog converter), no ovaj put će stići s digitalnim filtrima i uz niz postavki oko kojih se mogu petljati sami vlasnici uređaja. LG V30 imat će četiri predefinirane postavke za zvuk - enhanced, live, detailed i bass.

'Čak i uz uobičajenu audio opremu, korisnici V30 moći će uživati u nekim nijansama vrhunskog zvuka, obično rezerviranim za one sa skupim slušalicama', stoji u priopćenju LG-ja.

Za digitalne filtere LG navodi kako se obično nalaze samo u skupim komadima opreme, a kako bi radili na ovom surađivali su s nekim divovima industrije poput B&O Playa. Oni su na više koraka razvoja mobitela V30 upetljali svoje audiofilske vještine kako bi uređaj bio maksimalno iskorišten za vrhunski zvuk. 

Quad DAC je samo jedna značajka

U LG V30 je upakirano mnogo više od Quad DAC-a, iako on i dalje čini temelj zvučne slike. Zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom MQA koja se bavi audio prijenosom visoke razlučivosti, LG je kombinirao tehnologije koje će omogućiti slušateljima da uživaju u zvuku uz minimalnu potrošnju podatkovnog prometa i vrhunski zvuk. 

Također, HD Audio Recorder u mobitelu V30 donosi mogućnost korištenja audio receivera uređaja istovremeno za mikrofon (Receiver-As-a-Mic, RAM). Zahvaljujući ovom, V30 može snimati izrazito glasan zvuk bez distorzija, a istovremeno može snimiti i šapat.