INTERVJU: DRAGAN PETRIC, BUG

Ležeran pogled na budućnost IT-a

24.01.2014 u 10:24

Bionic
Reading

'Sve nas zanima što donose tehnologije budućnosti. Inspirirao nas je trend sličnih događanja koje organiziraju najveći svjetski tehnološki mediji, posebice u SAD-u', kaže supokretač prvog domaćeg tehnološkog showa posvećenog budućnosti

Za razliku od poslovnih konferencija, za koje se plaća kotizacija i na njih dolaze isključivo predstavnici tvrtki te je atmosfera dosta ozbiljna, Bug Future Show 2014. je događanje besplatno za sve.

Ponajprije je namijenjeno čitateljima Buga, ali i čitavoj IT zajednici te će se odvijati u neformalnoj i opuštenoj atmosferi.

'Očekujemo dobar odaziv, čak i gužvu u određenim trenucima, no malo kaosa, buke i šušura tu i tamo neće smetati.

Bio bih zadovoljan kada bih se stigao upoznati sa što više vjernih čitatelja Buga i kada bi se što više njih tijekom ovog cjelodnevnog druženja uspjelo upoznati s najistaknutijim pripadnicima IT zajednice u Hrvatskoj', kaže Dragan Petric, izvršni urednik najdugovječnijeg domaćeg informatičkog časopisa.

Odakle ideja za takvo događanje?

Pratimo trendove i aktivnosti najvećih svjetskih tech medija, pa nas je inspirirao trend pojave sličnih događanja koja oni organiziraju, posebice u SAD-u. Prisustvovao sam nekolicini njih i složili smo se svi u Bugu da je vrijeme da i mi napravimo tech show

Što nam donosi Bug Future Forum 2014?

Koliko je vremena prošlo od ideje do realizacije?

Nekoliko mjeseci, s time da smo se organizacijom na tehničkoj i sadržajnoj razini intenzivno bavili zadnjih mjesec dana, uz rupu koju su podrazumijevali božićni i novogodišnji praznici.

Na organizaciji radimo gotovo gerilski, bez angažmana posebne agencije, a tim čine svi djelatnici Buga.

Dakako, veliku pomoć smo imali i od naših sponzora, osobito generalnog sponzora Hrvatskog Telekoma, koji nam pruža sjajnu podršku u videoprodukciji showa i opremanju dvorane internetskom vezom.

Zašto show posvećen budućnosti, kad nemamo ni pošteni koji bi se bavio sadašnjošću?

Tematika kojom se bavimo u Bugu vezana je uz budućnost. Mi pišemo o tehnologijama, a sve nas zanima što donose tehnologije budućnosti. One koje imamo u sadašnjosti su nam poznate i brzo nam dosađuju.

Zašto se na BFS može samo s pozivnicom?

Pozivnice su tu zato što ne naplaćujemo ulaz, a broj mjesta u kinu Europa je ograničen.

Prednost pri dobivanju pozivnice su imali oni koji su naši najdugovječniji čitatelji, dakle dugogodišnji pretplatnici, aktivni sudionici Bugovog foruma, pripadnici IT zajednice s kojima se redovito srećemo i tako dalje...

Svi koji nisu dobili pozivnice moći će nakon showa vidjeti videosnimku, tako da će ipak i šira zainteresirana javnost osjetiti atmosferu i vidjeti sadržaj showa