KAKAV TRILER!

Lažnim Facebook profilom otkrila lažnu urotu

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 10.06.2011 14:54
  • Objavljeno 10.06.2011 u 14:18
jessica_studebaker

jessica_studebaker

Izvor: Screenshot / Autor: Facebook

Jedna je Amerikanka napravila lažni profil na Facebooku kako bi ocrnila svog uskoro pa bivšeg supruga. Razvoj događaja prilično ju je iznenadio

Predstavljajući se kao sedamnaestogodišnja Jessica Studebaker, 29-godišnja Angela Voelkert kontaktirala je sa svojim 38-godišnjim suprugom Davidom. Ispostavilo se da je prijateljstvo koje su razvili bilo i više inkriminirajuće no što je mogla zamisliti. Ili je barem tako mislila.

Očekivano, David je zagrizao mamac. U porukama koje je razmjenjivao s izmišljenom djevojkom predložio joj je da pobjegne s njim i priznao da je instalirao sustav za praćenje putem GPS-a na vozilo svoje supruge.

I jedno i drugo dovoljno je za pokretanje kaznenog postupka protiv njega. No to nije sve. David je 'Jessici' rekao kako želi da njegova supruga nestane. S ovog svijeta.

Usprkos tome, uspio se izvući. Vlasti je nekako uvjerio da je čitavo vrijeme znao da se iza lažnog profila krije njegova supruga, pa su optužbe protiv njega odbačene.

Evo kako su Davidove poruke izgledale:

'Jednom kad je više ne bude, ne moram se skrivati s djecom... Mogu raditi što me volja, a da ne brinem hoću li vidjeti svoju obitelj. Trebala bi pronaći nekog u svojoj školi. Sigurno ima netko tko je spreman silovati je straga za 10.000 dolara. Dosta mi je njenih sranja!

...Vidiš, brinem se za sve! Konačno ću biti slobodan, moja će djeca moći odrastati ne gledajući svu tu mržnju, sve će biti gotovo. Otići ću s klincima u drugu državu, policija mi neće moći ništa prišiti, i bit će sve u redu.

Hoćeš li biti spremna otići sa mnom desetog? Javi, mala!'

Pouka? Ne hranite trolove, naročito ako su bili ili jesu s vama u braku. Ne upetljavajte policiju i sud u svoje razmirice. I, ako se razvodite, ne koristite Facebook. Uopće. Nikad.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi