OBLJETNICA

Kultna videoigra koja i danas ruši rekorde: GTA 5 slavi deseti rođendan

18.09.2023 u 10:36

Bionic
Reading

Još se ne zna puno o njegovom nastavku - pored toga da je u izradi

Prošlo je točno deset godina od dolaska videoigre Grand Theft Auto V na PlayStation 3 i Xbox 360. U objavi na Twitteru Rockstar Games je zahvalio fanovima, nazvavši ih 'razlogom zbog kojeg je GTA V prosperirao na tako brojnim generacijama konzola’, izvještava Verge.

Igrici, čiji su protagonisti Michael, Franklin i Trevor, nakon izlaska 2013. godine trebalo je samo tri dana da prijeđe milijardu dolara zarade, brže nego ijedna druga igra u povijesti i najviše što je Rockstar ikada zaradio. Igra i danas još uvijek ruši rekorde i prvi vrhu je u prodaji i do danas je prodana u 185 milijuna primjeraka. Prema izvješću Take-Two Interactive, GTA 5 je generirao 7,7 milijardi dolara prihoda za tvrtku.

Prošlog je tjedna kompanija objavila dolazak novog sadržaja za GTA Online koji komemorira godišnjicu: nova odijela, oružja s tematskim finišem, dodatni načini igre, automobil Bravado Hotring Hellfire za članove GTA+, kao nekolicinu drugih bonusa i sakupivih predmeta unutar određenih misija.

Rockstar je nakon premijernog izdavanja igre, GTA V izbacio na dvije naknadne generacije Xboxa i PlayStationa dodavši razne stvari, uključujući i relativno nedavno pristiglu podršku za ray tracing. Također je izbacio i kasnije morao popravljati nekoliko površno odrađenih 'remastera', uključujući onaj prve tri igre serijala u sklopu Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition.

Na dan kad im jedna od najpopularnijih igara slavi deseti rođendan, i dalje ne znamo baš puno o njezinom nastavku. Pored 90 minuta igre koju su u video formatu, pored izvornog koda, izbacili hakeri - o novom GTA VI ne zna se ama baš ništa. Nadamo se da ćemo više informacija dobiti uskoro.