TEHNO SAVJETi

Koristite Snapchat poput milenijalca uz ovih pet savjeta

04.10.2017 u 12:39

Bionic
Reading

Sviđa vam se Shapchat a nemate pojma otkud početi? Evo par savjeta uz koje ćete se savršeno uklopiti u cool i hip ekipu koja ovu zanimljivu multimedijsku aplikaciju koristi već godinama

Mislite da kaskate za vremenom? Bojite se da su vas mlađi već peterostruko prešišali u vrsnom korištenju Snapchata? Iznenadili biste se koliko ljudi misli isto što i vi. Istina je, doduše, ta da je Snapchat kao aplikacija izuzetno jednostavan i što je najvažnije - da ga bez bojazni možete naučiti za jako malo vremena, a uz naših pet savjeta ovu aplikaciju ćete savladati još brže, piše The Next Web!

Uđite u novi mentalni sklop

Snapchat je društvena mreža koja za razliku od svih ostalih sadržaj ne shvaća ozbiljno, što znači da ne morati niti vi. Sve slike i videe koje korisnici objave na Snapchatu ne ostaju trajno, već se nakon nekog vremena automatski brišu. Ovo znači da se ne morate susprezati: slobodno bezbrižno okinite onaj blesavi selfie koji vas nervira. Ne vjerujete nam? Evo što su sami autori Snapchata izjavili tijekom intervjua objavljenog prije pet godina: 'Nakon što smo po stoti put čuli priču o micanju 'tagova' na Facebooku sat vremena prije poslovnog intervjua ili čak fotošopiranja prije objava, jednostavno smo morali smisliti novo rješenje'.

Ne bojte se korištenja 'leća'

Nitko ne poriče da su brzo snimljene fotografije najveći zaostatak Snapchata. Stvar je u tome što aplikacija nudi toliko maštovitih značajki za poboljšavanje loših fotki da je praktički kriminalno ne koristiti ih. I molimo vas, nemojte se truditi ispasti u najboljem svjetlu - isključite taštinu, uključite smisao za humor i uživajte u blesavoj zabavi.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Shaun Mason

Koristite filtre!

Leće su bez dvojbe najbolja značajka Snapchata, no vodite računa o tome da aplikacija ima pravi zlatni rudnik filtra. Filtri su dvodimenzionalne slike ili animacije koje simbolikom upriličuju događaje, mjesta, ljude i tako dalje. Primjera radi, možete prikazati vrijeme, temperaturu zraka ili brzinu kojom se krećete. Vjerojatno najbolja stvar vezana uz filtere je što ih možete stavljati jednog na drugog.

Naljepnice nisu samo emotikoni

Kada koristite naljepnice za uljepšavanje fotografija primjetit ćete da izgledaju skoro isto kao prosječni emotikon. Njihova osnovna namjena je u crtkarijama ili kao dio animacije u kojoj ih možete vidjeti kako prate predmet na kojeg ste ih 'zaljepili'. Naljepnicu možete napraviti koristeći 'isječen' dio jedne slike koji vrlo lako možete prebaciti na drugu.

Napravite svoj Snapcode

Ako ne znate što je Snapcode, recimo samo da se radi o vrsti osobnog barkoda specijalno napravljenog za Snapchat. Moguće ga je objavljivati bilo gdje na internetu, a novi potencijalni prijatelji mogu vas dodati jednostavnim očitavanjem pomoću značajke unutar Snapchata. 

Vaš osobni kod ne treba nužno biti u obliku Snapchatovog prepoznatljivog duha. Možete povezati pet selfija i stvoriti animaciju koja se vrti dok imate otvoren Shapcode. Snapcode ne mora samo služiti za nalaženje novih prijatelja. Ako želite reklamirati stranicu ili neki određeni link, to možete napraviti putem Snapcodea.