STIGLO UPOZORENJE

Koristite Outlook.com? Možda je i vaš korisnički račun bio hakiran

15.04.2019 u 11:52

Bionic
Reading

Između 1. siječnja i 28. ožujka ove godine hakeri su mogli imati uvid u adrese e-pošte, nazive mapa i naslove e-mailova na Microsoftovu servisu za e-poštu, ali ne i njihov sadržaj te privitke

Iz Microsofta su počeli slati obavijesti pojedinim korisnicima servisa Outlook.com kojima ih upozoravaju kako su hakeri bili mjesecima u mogućnosti pristupati korisničkim računima na tom servisu.

Točnije, riječ je o razdoblju između 1. siječnja i 28. ožujka ove godine, kada su hakeri mogli imati uvid u adrese e-pošte, nazive mapa i naslove e-mailova, ali ne i njihov sadržaj te privitke. To je bilo moguće zbog toga što je kompromitiran korisnički račun jednog od djelatnika korisničke podrške za Outlook.com.

TEHNO SAVJETI

Sumnjate kako vam netko krade Wi-Fi? Evo kako ćete provjeriti i riješiti se uljeza

Pogledaj galeriju

Nije objavljeno koliko je korisnika pogođeno hakerskim upadom, kao ni tko je sve bio upleten u dobivanje pristupa korisničkim računima pri servisu Outlook com.

Čini se kako hakeri nisu mogli pokrasti podatke potrebne za logiranje i druge osobne informacije. Ipak, za svaki slučaj promijenite lozinku za Outlook.com, preporučuju iz Microsofta.

Do incidenta je došlo nekoliko tjedana nakon što je nekadašnji istraživač računalne sigurnosti priznao kako je kriv za hakiranje Microsoftovih i Nintendovih web poslužitelja.

Microsoftovi web serveri namijenjeni razvoju operativnog sustava Windows bili su hakirani tijekom nekoliko tjedana u siječnju 2017. godine, zbog čega su hakeri diljem Europe imali pristup neobjavljenim izdanjima Windowsa, piše Verge.