POKKEN TOURNAMENT

Konačno - igra u kojoj Pikachuu možete izbiti zube

27.08.2014 u 06:59

Bionic
Reading

Nintendo je službeno objavio rad na prvoj borilačkoj igri na svijetu s Pokemonima pod imenom Pokken Tournament

Makar sama ideja Pokemona koji si međusobno izbijaju zube nije neki novitet, ljubiteljima takozvanog fantasy nasilja trebalo je nešto više. Naime dizajneri u Nintendu uvijek su stvari stavljali u kontekst klasične borbe na poteze, što se baš i ne može nazvati akcijom. Iduće godine stvari bi se mogle promijeniti zahvaljujući upravo najavljenom Pokken Tournamentu - punokrvnoj borilačkoj igri. Prije nego što ustanete iz fotelje od veselja spomenuli bismo kako se za sada radi o igri isključivo namijenjenoj automatima. Bilo kako bilo, detalji vezani uz ovaj interesantan naslov mogli bi vas iznenaditi.

Za početak, Gamefreak nema apsolutno nikakve veze s novim Pokemonima. Na ovom borilačkom spinoffu radi Namco Bandai, firma s više nego dovoljno iskustva u izradi sličnih igara. Ovo je, kao što ste i pretpostavili, još jedan Nintendov izlet u 'posuđivanje' brendova.

Pokken Tournament foršpan

Kako će Namco hendlatiovaj projekt, nije još do kraja otkriveno. Sigurno je jedino da autori ciljaju na odrasle fanove Pokemona koji nisu nužno hardcore igrači borilačkih igara. Prema tome, ovo znači da će igra biti casual friendly i krcata 'bolnim' udarcima na kakve smo navikli u Tekkenu.

Producent Soul Calibura Masaaki Hoshino izjavio je: 'Ovo je naslov za sve naše odrasle fanove Pokemona zato jer smo sakupili sve najbolje ljude, napravili najbolju grafiku te stvorili najbolju akcijsku igru. Molimo vas - imajte ovaj naslov u vidu!'

Što se portova za konzole tiče, očekujemo da će igra izaći otprilike godinu do dvije nakon premijere na automatima. Da, jasno nam je da govorimo o 2016, ali stvari su takve kakve su. Iskreno, za sada ćemo se zadovoljiti samo činjenicom da netko negdje radi na igri u kojoj Pokemoni jedni drugima trgaju ruke.

Izvor: Kotaku