MOBILNO BANKARSTVO

Keks Pay bilježi 20.000 korisnika, spominje ga i Forbes

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 05.02.2019 13:12
  • Objavljeno 05.02.2019 u 13:12
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Erste banka

Aplikacija za mobilno plaćanje Keks Pay zabilježila je velik uspjeh na lokalnom tržištu, a koristi ga oko 20.000 korisnika

Aplikacija Erste banke Keks Pay koju je Erste banka pokrenula sredinom prosinca prošle godine ima potencijala osigurati mjesto na tržištu bankarskih usluga pored divova poput Alipaya, ocjenjuje Forbes. Američki poslovni portal prepoznao je Erste banku kao jednu od europskih banaka koja je odlučila ponuditi vlastito rješenje kao odgovor na novu regulativu Europske unije (PSD2) koja na bankarsko tržište uvodi open banking.

U dva mjeseca od lansiranja, Keks Pay je privukao 20.000 korisnika, a inicirano je 2,5 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 120 kuna. Od ukupnog broja korisnika 65 posto su klijenti drugih banaka, dok preostalih 35 posto ima otvoren račun u Erste banci.

Aplikacija je besplatna i dostupna za Android i iOS, a dnevni limit za transakcije po osobi je 1000 kuna.

'Keks Pay se pokazao kao idealna aplikacija za zadovoljavanje niza svakodnevnih financijskih potreba' rekao je Dejan Donev, voditelj Tima za Digitalnu transformaciju u Erste banci. 'Drago nam je da je naš iskorak prepoznat i u svijetu, smatramo to potvrdom da smo s Keks Pay aplikacijom u samom vrhu tehnoloških trendova u financijskoj industriji' zaključio je.

Keks Pay pruža uslugu sigurnog slanja i primanja novca bez naknada među ljudima koji se poznaju. Pritom nije potrebno znati broj računa primatelja, već je dovoljno imati njegov broj mobitela u imeniku. Riječ je o prvom bankarskom rješenju na hrvatskom tržištu koje je namijenjeno svim zainteresiranim korisnicima, neovisno u kojoj banci imaju otvoren račun.

IZABERITE PAMETNO

Kupujete smartfon, a želite uštedjeti? Bacite pogled na ove uređaje

Pogledaj galeriju
5

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!