IPADI, IPHONEI, KIKIRIKI

Kakve nam to novitete priprema Apple?

21.02.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Još od drugog dijela prošle godine šuška se kako u Appleu nisu pretjerano zadovoljni prodajnim rezultatima iPada te da zbog toga pripremaju nešto veća osvježenja. Japanska stranica Mac Otakara otkriva glasine kako bi se već sljedeći mjesec tvrtka s logom nagrižene voćke trebala odlučiti na predstavljanje novih iPad Pro uređaja, ali bi se među novitetima trebao naći i pokoji iPhone

Očekuje se kako će Apple otkriti iPad Pro tablete u dijagonalama od 7,9", 9,7", 10,5" i 12,9". U praksi će ovo značiti odustajanje od iPad mini 4 linije (zamjena s Pro izdanjem), osvježavanje 9,7-inčnog i 12,9-inčnog modela u hardverskom smislu te predstavljanje potpuno novog modela od 10,5".

Jasno, ove glasine valja uzeti sa zrnom soli, a čak su i analitičari nesuglasni oko toga što bi Apple mogao napraviti da popravi stanje s iPadima. Barclays i KGI Securites u svojim izvještajima niti jednom nisu spomenuli 7,9-inčni model pa postoji vjerojatnost i da će 10,5-inčni model biti jedina novotarija u ponudi. Bilo kako bilo, izgledno je da će ove godine Apple restrukturirati ponudu tablet uređaja.


Mac Otakara navodi kako će 7,9-inčni iPad Pro koristiti Smart Connector, a stići će još i s 12-megapikselnom iSight kamericom, te True Tone bljeskalicom i zaslonom poput većih modela. Veća izdanja iPad Pro linije, dijagonala 10,5 i 12,9 inča pogonit će Appleov A10X čip, dok će manja izdanja koristiti A9X.

Tableti neće biti jedina novotarija za sljedeći mjesec. Apple navodno planira otkriti izdanje iPhonea SE sa 128GB spremišnog prostora te crvene varijante iPhonea 7 i 7 Plus. Glasine govore i o novim remenima za Apple Watch.

S tim rečenim, za sada nema niti službene pozivnice za kakvo događanje pa preostaje samo čekati što su smislili u Cupertinu.

Via Macrumors