STIŽE CONSUMER PREVIEW

Kakve nam promjene donosi Windows 10 znat ćemo već u siječnju

01.12.2014 u 06:36

Bionic
Reading

Mediji otkrivaju kako Microsoft planira događanje u siječnju 2015. na kojem će otkriti ne samo potrošačke značajke i mogućnosti nadolazećeg operativnog sustava Windows 10, već i njegovu ulogu za tablet računala i pametne telefone

U rujnu je softverski div iz Redmonda imao prvu prezentaciju nove generacije operativnog sustava, no ta prezentacija je uglavnom bila namijenjena poslovnim korisnicima koji su se brinuli oko kompatibilnosti u radnim okruženjima. Ipak, entuzijasti su mogli zagristi u komad kolača i isprobati Windows 10 u Technical Preview inačici, a neki od noviteta su se s vremenom i izmijenili.

Iako postoji mogućnost da će Microsoft otkriti novitete u siječnju, bilo bi pravo iznenađenje da tako rano stigne i Consumer Preview verzija sustava. Ona se inače očekuje za vrijeme BUILD konferencije u travnju 2015.

Kompanija u međuvremenu reklamira mogućnosti koje će postati još bitnije s dolaskom Windows 10 operativnog sustava, posebno vezane uz ekosustav. Tako nova reklama za Windows Store prikazuje 'bitnije' aplikacije koje mogu međusobno komunicirati na različitim uređajima, no s dolaskom sljedeće generacije operativnog sustava Windows Phone Store i Windows Store će istinski postati jedna stvar. Sada je samo pitanje hoće li developeri (konačno) zagristi za platformu.


'Pogledajte koliko su pametnije aplikacije koje se pokreću na Windows sustavima. Sinkroniziraju se između uređaja kako bi radile na telefonima, tabletima i računalima, a mogu se pokretati i jedna uz drugu', navodi Microsoft u opisu videa u kojem reklamira Windows Store: