NOVA APLIKACIJA

Kako biti anoniman na Facebooku? Isprobajte Rooms

24.10.2014 u 12:17

Bionic
Reading

U Facebooku žele vratiti magiju ranih dana weba, kada smo se anonimno po interesima povezivali s ljudima koje inače nikad ne bi sreli putem foruma, BBS-ova i soba za chat. Rezultat je aplikacija za iPhone

Rooms je aplikacija iza koje stoji Facebookov Creative Labs, a koja omogućava stvaranje mini platformi za nešto što vas zanima, na koje možete pozivati druge.

Zvuči kao nekadašnje sobe za brbljanje ili news feed na Instagramu i Facebooku, s podrškom za tekst, fotografije i video te temom koju određuje onaj koji je sobu kreirao. A to može biti što god vam padne na pamet, sve dok je u skladu s Facebookovim pravilima korištenja.

Oni koji su to već učinili među prvima bave se raznovrsnim temama, od parkoura od kuhanja. Postoji i soba nazvana Kicks From Above, u kojoj možete vidjeti fora cipele na fora mjestima. Nema ograničenja koliko soba možete kreirati, čini se.


Dizajnirane su, kažu na Facebookovu službenom blogu, tako da se u njima može mijenjati gotovo bilo što, kao fleksibilan alat za kreativnost. Možete tako promijeniti tekst i emotikon na dugmetu za lajkanje, dodati glavnu fotografiju, odabrati dominantne boje, zakačiti poruke stvorene po mjeri, upravljati ovlastima članova, odrediti može li se sadržaj linkati dalje ili ne...

Aplikacija Facebook Rooms zasad je dostupna na App Storeu u izdanju za iPhone. Nije navedeno kd možemo očekivati izdanja za Android i Windows Phone, no pretpostavljamo kako će i ona doći uskoro.