POTEŠKOĆE U RADU

Jeste li primijetili smetnju? Google priznao da im nije radio Google Maps

21.03.2022 u 10:32

Bionic
Reading

Tehnološki rano je u subotu potvrdio da Google Maps ne radi nekim korinicima, nakon čega je ispravio grešku i otklonio iritantne bugove

Google Maps se u petak 18. ožujka susreo s obustavom usluge na više lokacija diljem svijeta, što je kompanija na koncu i službeno objavila. 'Nailazimo na izvješća o otežanom pirstupu nekim uslugama Google Mapsa, kao i onih sa platformom Google Maps. Naš tim istražuje i radi kako bi problem riješili čim prije moguće' rekao je glasnogovornik iz Googlea u emailu poslanom TechCrunchu.

Kompanija, doduše, nije objavila što se zapravo desilo i koji je uzrok nestašice usluge.

Status na Google Maps platformi tvrdio je da incident utječe na više usluga Mapsa, uključujući API za smijer, bazu podataka o lokacijama i tako dalje.

'Više usluga Google Maps susreću se s visokim brojem grešaka, uključujući nekolicini usluga za Web i Javascript API-ju za Maps. Radimo na ispravljanju greške' pisalo je na statusu.

Status na nezavisnoj stranici Downdetector nalaže da su problemi sa uslugom počeli oko 4:30 u subotu ujutro te da je situacija bila popravljena oko 5 sati kasnije.