WHEEME

Izraelski robot koji masira

03.12.2010 u 11:17

Bionic
Reading

Izraelski inženjeri koji su zanat kovali u obrambenoj industriji te države odlučili su svoje znanje iskoristiti za kreiranje robota koji nježno masira svoje vlasnike

Najnoviji robot koji nam dolazi iz Izraela nosi ime Wheeme i namjena mu je opuštajuća masaža. Prilično neobično za zemlju u kojoj je većina visokotehnoloških proizvoda, a pogotovo robota, namijenjeno ratovanju i vojno-policijskoj uporabi.

Inženjeri koji stoje iza ovog projekta iskustvo su sakupljali upravo u izraelskoj vojnoj industriji, a sada su odlučili svoja znanja iskoristiti u plemenite svrhe i osnovali tvrtku DreamBots Inc. Njihov prvi projekt je Wheeme, robot čija je specijalizacija relaksacija, ugodan dodir i nježna masaža.

Wheeme se samostalno kreće po ljudskom tijelu, a ugrađeni senzori mu služe da zna kada treba stati i da ne izgubi trenje s podlogom. Kotači posebnog oblika napravljeni od mekanog silikona odgovorni su za svu tu ugodu koju najavljuje proizvođač. Robot se počinje prodavati na proljeće po cijeni od 49 američkih dolara plus troškovi dostave.