G7 THINKQ

Isprobali smo novi LG-jev top smartfon, evo prvih dojmova

25.05.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Bili smo na regionalnom predstavljanju pametnog telefona G7 ThinkQ u Mađarskoj. Nova perjanica nudi manje promjena izvana i više iznutra

Osim što je novi izdanak top modela pametnog telefona južnokorejske korporacije, G7 ThinkQ je također i novi uređaj u seriji koja dolazi opremljena značajkama umjetne inteligencije. Nije prvi - tijekom sajma Mobile World Congress, održanog u veljači ove godine u Barceloni, oznaku ThinkQ ponio je i model V30S.

Imali smo ga priliku nakratko isprobati tijekom regionalnog predstavljanja održanog u Filmskim studijima Korda nadomak Budimpešte.

  • +7
Upoznajte LG G7 ThinkQ Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

G7 ThinkQ nije radikalno drukčiji u odnosu na prethodnika. Riječ je o elegantno izduženom uređaju koji reflektirajućom stražnjom stranom malo podsjeća na HTC-ovu seriju smartfona U.

Stražnje kamere sad su posložene okomito umjesto vodoravno. Ispod njih je čitač otiska prsta. Obje kamere su opremljene senzorima od 16 megapiksela, a jedna od njih je širokokutna. Sprijeda je također širokokutna kamera s osam MP.

No, naglasak je na korištenju umjetne inteligencije pri fotografiranju. Kamera može kategorizirati to što snima, prepoznati uvjete lošije rasvjete i automatski prilagođavati postavke, učeći pri svakoj snimljenoj fotografiji. Očekivano, prepoznavanje ne funkcionira savršeno pa su predložene oznake povremeno bile apsurdne. Ipak, treba naglasiti kako je riječ o značajki kojoj treba vremena kako bi se usavršila.

Na lijevi brid dodana je zasebna tipka za uključivanje digitalnog pomoćnika Google Assistant, a mobitel bi trebao prepoznati vaš glas i na udaljenosti od pet metara.

prepoznajete li se?

Držite mobitel na ovim mjestima? Sada je pravo vrijeme da prestanete

Pogledaj galeriju

G7 ThinkQ pogoni Qualcommov procesor Snapdragon 845, koji se ove godine našao u većini top modela, podržan sa četiri GB RAM-a. Nudi 64 GB memorije, što je moguće proširiti karticom microSD. Predviđen je i model Plus, opremljen sa šest GB RAM-a i 128 GB memorije.

Kapacitet baterije smanjen je na 3.000 mAh (G6 je imao 3.300), no zato je zaslon veći - dijagonala je 6,1 inč (15,4 centimetara) naspram prijašnjih 5,7 inča (14,4 cm). Iznimno svijetao zaslon (1.000 nita) je moguće koristiti s trakicom pri vrhu kakvu je u uporabu uveo Apple s iPhoneom X ili bez nje. Osim kamera, zaslon je na prvu ostavio najbolji dojam.

Uz prilično glasne zvučnike Boombox dodana je podrška za 32-bitni Quad DAC te DTS:X 3D Surround zvuk. Uz otpornost na vodu i prašinu (IP68) nova LG-jeva perjanica zadovoljava i zahtjeve standarda MIL-STD-810G te podržava bežično punjenje.

G7 ThinkQ će biti dostupan u četiri boje: crna, plava, roza i siva. Cijena će vjerojatno biti oko 6.300 kuna.