USKORO I TERMOSTAT

Iskon.Smarthome dobio pametnu žarulju

24.09.2016 u 10:48

Bionic
Reading

Pametne žarulje proizvođača Osram od sada se prigušuju, pale i gase te mijenjaju boje na daljinu putem mobilne aplikacije za Iskon.Smarthome

Iskon.Smarthome, prvi hrvatski sustav za upravljanje domom na daljinu, od sada podržava uparivanje s pametnim žaruljama proizvođača Osram, kako je bilo i najavljeno tijekom predstavljanja krajem svibnja.

Novost je predstavljena na Weekend Media Festivalu 2016, koji je ove godine stavio naglasak na pametne tehnologije te njihovu primjenu u poslovanju i svakodnevici.

Iz Iskona su najavili i skoru mogućnost uparivanja pametnih termostata. Korisnici sustava Iskon.Smarthome moći će ih sinkronizirati sa svojom centralnom jedinicom do početka sezone grijanja.


Osramove pametne LED žarulje dolaze u dvije varijante, toplo bijeloj i RGBW ('šarenoj'). Štedne su (energetska klasa A+) i radnog vijeka 20 tisuća sati.

Korisnici sustava Iskon.Smarthome njima upravljaju pomoću jednostavne mobilne aplikacije, putem koje se žarulje mogu paliti i gasiti, prigušiti jačina svjetla i (u slučaju RGBW žarulje) promijeniti boja osvjetljenja. Dostupne su za kupovinu kao dodatni senzori u webshopu, po cijeni od 179 kuna za bijelu, odnosno 319 kuna za 'šarenu' žarulju.

Nakon što je rasprodao rane zalihe nekoliko dana prije isteka akcije, Iskon je predstavio novu first minute cijenu od 1.499 kuna za osnovni Smarthome komplet. Sadrži centralnu jedinicu, nadzornu kameru, senzor pokreta, vlage i temperature, pametnu utičnicu te aplikaciju za upravljanje sustavom i kreiranje pravila.

Akcijska cijena će biti aktualna do 1. studenog, do kada se očekuje i plasiranje pametnog termostata u ponudu Iskon.Webshopa.