PRVE RECENZIJE

'iPad mini nije samo smanjeni iPad'

31.10.2012 u 08:56

Bionic
Reading

Stigao je prvi val recenzija iPada mini, novog Appleovog tableta koji ovih dana dolazi u ruke krajnjih korisnika. Dojam većine je pozitivan, sa zanimljivim konsenzusom da nije riječ tek o manjoj, jeftinijoj verziji iPada

Appleov iPad mini lako je opisati, pogotovo ako vas tableti ne zanimaju, kao nešto manji i nešto jeftiniji iPad. Na kraju krajeva, riječ je o uređaju koji se maltene sastoji samo od ekrana, koliko različit može biti tablet sa zaslonom dijagonale 7,9 inča od onog dijagonale 9,7 inča?

Pa, čini se da neke sitne razlike ipak čine iPad mini podosta drugačijim uređajem od iPada. Naime, iPad mini ima istu razlučivost kao originalni iPad, ali je znatno tanji i elegantniji od njega. U Engadgetu hvale upravo ove karakteristike, sa zaključkom da je možda riječ i o najboljem iPadu dosad.

Nešto slično tvrdi i Joshua Topolsky, koji za The Verge piše da iPad mini nije korak unazad ili unaprijed, već 'korak u stranu'. The Verge također hvali i kvalitetu izrade iPada mini. 'Niti jedan drugi tablet na tržištu nije niti blizu izgledu i kvaliteti iPada mini', piše Topolsky.

Zapravo, općenito nismo vidjeli puno zamjerki malenome iPadu, osim povremene opaske da je - malen. Naravno, s dijagonalom zaslona 7,9 inča i uskim rubovima iPad mini ne može biti ugodan za gledanje slika i videa kao novi iPad - no to smo ionako i sami znali.

Cijena je možda najveći problem iPada mini, jer mu je konkurencija u vidu Nexusa 7 i Kindle Firea, iako znatno slabija, ipak puno jeftinija (199 dolara naspram 329 dolara). To je činjenica koju gotovo svi recenzenti navode. Dakle, ukoliko vam 329 dolara nije preskupo, znate što vam je činiti, jer iPad mini je, prema mišljenju stručnjaka, novi kralj malih tableta.