MALO JEDNO, MALO DRUGO

Intelov hibrid postaje tablet pritiskom na jednu tipku

13.04.2014 u 07:45

Bionic
Reading

Dovoljno je pritisnuti gumb i Intel Education 2 u 1 pretvorit će se iz prijenosnog računala, pomoću kojega učenici i studenti mogu pisati referate i stvarati prezentacije, u tablet koji mogu koristiti na terenskoj nastavi

Opremljen je prednjom i stražnjom kamerom kako bi potaknuo stvaranje sadržaja i znanstveno istraživanje.

Dva načina spajanja na priključnu stanicu omogućuju da tablet-uređaj bude okrenut prema korisniku kada se koristi tipkovnica ili prema kolegama u učionici kada je na nečemu potrebno raditi zajedno.


Pogone ga četverojezgreni Intelov procesor Atom Z3740D i operacijski sustav Windows 8.1, a nudi do 7,8 sati trajanja baterije kada se koristi kao tablet-računalo i dodatna tri ili više sati u priključnoj stanici.

Zahvaljujući robusnom dizajnu može podnijeti pad s visine od 70 cm te je otporan na vodu i prašinu. Dolazi s programskim paketom McAfee Antivirus Plus, ali i prikvačnim povećalom podržanim u aplikacijama iz Intelovog paketa Education Software, npr. u aplikaciji Intel Education Lab Camera, koja nudi pristupačan alat za prikaz i mjerenje mikroskopskih i makroskopskih objekata.

Nudi i sondu s temperaturnim senzorom koja pomoću programske opreme SPARKvue omogućuje eksperimente koji učenike i studente potiču na propitkivanje svijeta koji ih okružuje.

Paket programske opreme sadrži i aplikacije koje učenike i studente potiču na rad s alatima koji promiču povezivanje gradiva koje se uči iz različitih predmeta i dublju analizu sadržaja. Primjerice, aplikaciju Kno, koja učenicima/studentima i profesorima nudi pristup globalnoj biblioteci digitalnog sadržaja s više od 225 tisuća edukativnih naslova.

Intel Education 2 u 1 dio je skupine rješenja Intel Education Solutions, koja obuhvaća uređaje, programsku opremu, usluge i alate za stručno usavršavanje profesora koji se međusobno nadopunjuju kako bi preobrazili učenje i podučavanje u cilju omogućivanja uspjeha učenika.