FAB 42 SE VRAĆA

Intel Trumpu obećao tvornicu i zapošljavanje do 3.000 radnika

10.02.2017 u 08:38

Bionic
Reading

Glavni direktor Intela Brian Krzanich je tijekom susreta s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Ovalnom uredu Bijele kuće najavio kako će ta tvrtka uložiti sedam milijardi dolara u tvornicu koja će zapošljavati do tri tisuće radnika

Tvornica će biti u gradu Chandleru u američkoj saveznoj državi Arizoni. U njoj će izrađivati 7-nanometarske čipove, 'najmoćnije računalne čipove na planeti', kako je rekao Krzanich za boravka u Ovalnom uredu. Procjenjuje se kako će više od deset tisuća stanovnika Arizona biti poslovno povezano s njom.

Krzanich je rekao kako će investicija, koja će se protegnuti na razdoblje od tri do četiri godine, obuhvatiti dovršetak pogona Fab 42, kojeg je Intel počeo graditi pa potom odustao. Prema njegovim riječima, većina Intelove proizvodnje već je smještena u Sjedinjenim Državama.

'SAD imaju jedinstvenu kombinaciju talenta, živahnog poslovnog okruženja i pristupa globalnim tržištima, što američkim tvrtkama kakva je Intel omogućuje poticanje gospodarskog rasta i inovacija. Naše tvornice podržavaju zapošljavanje visoko stručne radne snage s visokim plaćama i motor su gospodarstva gdje god se nalaze', naveo je Krzanich u priopćenju.

Više: Patently Apple