BOLJA ORGANIZACIJA VREMENA

Instagram ima sjajan novitet, evo kako ga koristiti

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 08.11.2022 12:44
  • Objavljeno 08.11.2022 u 12:44
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: PSL Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznata Metina društvena mreža koja je u zadnje vrijeme prošla kroz hrpu promjena uvela je mogućnost zakazivanja objava, odnosno biranja vremena kad će one biti objavljene

Instagram je počeo isporučivati značajku za zakazivanje objava unutar aplikacije, dozvolivši ograničenom broju korisnika planiranje objava unaprijed bez pomoći Meta Creator Studija.

Metina platforma za dijeljenje videa i fotografija firmama i kreatorima sadržaja ponudila je mogućnost zakazivanja datuma i vremena objavljivanja Reelsa, fotografija i karusela - čak 75 dana unaprijed. Aplikacija je ovu značajku isprobavala tijekom prošlih par tjedana, ponudivši nov alat malom dijelu globalne zajednice prije očekivanog (i dalje ograničenog) izbacivanja u širu javnost.

Kako biste pristupili značajki, morat ćete ući u napredne postavke (advanced settings) nakon što ste napisali objavu i prije nego što ste je podijelili sa pratiteljima. Tamo možete upaliti ili ugasiti 'Schedule this post' odnosno 'zakaži objavu' te izabrati vrijeme i datum kad će se pojaviti na feedu. Nakon toga samo pritisnite 'Schedule' to je to. Sve zakazane objave mogu se vidjeti u posebnom izborniku 'Scheduled Content' kojem se pristupa kroz hamburger meni. Premda bi proces mogao biti jednostavniji, on je i dalje bolji od petljanja po zasebnoj aplikaciji.

Hoće li ova značajka biti dostupna običnim korisnicima? Ne zna se. Ono što znamo, doduše, je da su pored zakazivanja objava dodali i 'dostignuća'. Kreatori ih mogu 'otključati' tako da rade određene stvari poput kolaboracije s drugim kreatorima ili stvaranja itneraktivnih Reelsa sa anketama i kvizovima, zaključuje Engadget.