PREKLOPNI SMARTFONI

Insajderi: Samsungov Galaxy Z Fold 5 mogao bi imati najtanji profil dosad

27.04.2023 u 13:54

Bionic
Reading

Pouzdani je insajder izdao dimenzije nadolazećeg preklopnog smartfona koji će, kažu, sad moći preklopiti s manjom rupom kod pregiba

Ice Universe, tviteraš poznat po pouzdanim informacijama o još nenajavljenim smartfonima objavio je da zna informacije nadolazećeg Samsungovog preklopnog smartfona Galaxy Z Folda 5.

Možda najzanimljivija brojka debljina je preklopljenog uređaja koji je ovaj put 13.4 milimetra, što je velika stvar s obzirom da se Z Fold4 preklapao na 14.2 do 15.8 milimetra zbog velikog procjepa i kuta pod kojim su ekrani preklopljeni. Ovo bi Fold5 moglo učiniti puno tanjim i ravnijim uređajem od prethodnika zahvaljujući poboljšanoj šarki koju će Samsung navodno koristiti.

Druga poboljšana specifikacija je težina koja iznosi 254 grama, što je 9 grama lakše od Folda 4. Ice Universe je, naglašava Verge, težinu smartfona objavio ranije ovog mjeseca. S obzirom da će Fold5 navodno imati ekran iste veličine kao Fold4 (6.2 inča i 7.56 inča), ovo znači da će nov dizajn imati tanje rubove.

Unatoč smanjenoj debljini Z Fold5 će i dalje biti deblji od Honorovog Magica VS koji će postati Samsungovim glavnim konkurentom u Europi nakon što, podsjetimo, izađe ovog ljeta. Honorov najnoviji preklopni smartfon ima debljinu od 12.9 milimetara u preklopljenom stanju, makar je teži od Samsunga uz 267 grama. Magic VS ima unutarnji ekran od 7.9 inča i vanjski ekran od 6.45 inča.

  • +6
Samsung Galaxy Z Fold4 slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Brojevi, pored informacija o novoj šarki, predlažu da će ovogodišnji Galaxy Fold i dalje slijediti iteracijsku filozofiju, što znači da se neće pretjerano razlikovati od prošlogodišnjeg modela. S druge strane, novi Z Flip5 navodno će imati veći vanjski ekran od 3.4 inča, što je velik napredak u odnosuu na prošlogodišnji model kod kojeg je isti ekran bio 1.9 inča.

Samsung nove modele obično predstavlja tijekom ljetnog Unpackeda. SamMobile izvještava da će datum za ovogodišnju seriju biti negdje krajem srpnja.