KONFERENCIJA HP 360°

Informacija - prioritet desetljeća

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.03.2012 16:17
  • Objavljeno 15.03.2012 u 12:57
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

IT danas postaje osnovni građevni element svjetske zajednice. Pobjednici će biti kompanije i inovatori kojima je informacija u žarištu, smatra direktor HP-a Hrvatska

Više od 650 poslovnih ljudi, IT stručnjaka, novinara i drugih sudionika okupilo se u zagrebačkom Hypo Centru na godišnjoj poslovno-tehnološkoj konferenciji 360°, u organizaciji hrvatskog ogranaka tvrtke Hewlett-Packard.

'IT industrija nalazi se na prekretnici', rekao je u uvodnom predavanju direktor tvrtke Hewlett-Packard Hrvatska Boris Bauk, 'u transformaciji fokusa s tehnologije na informaciju'. To je ono što će idućih desetljeća biti prioritet.

IT danas postaje osnovni građevni element globalne zajednice, nastavio je Bauk. Podatak je najvrednija osnovna sirovina na svijetu, a informacija najvrednija imovina. Pobjednici će biti kompanije i inovatori kojima je informacija u žarištu.

Računalni oblak i druge tržišne promjene vode nas hibridnim oblicima poslovanja, prema neograničenom pristupu informacijama, analitici u realnom vremenu i optimizaciji poslovnih procesa.

HP će i dalje svoju ponudu temeljiti na infrastrukturi, koja trenutačno čini 70 posto prihoda te kompanije. No fokus se postupno sve više premješta na softver, usluge te horizontalna i vertikalna rješenja namijenjena poslovnom svijetu.

Sudionici se imaju prilike upoznati s novijim tehnologijama koje nudi ta globalna korporacija. Tako je, primjerice, predstavljen i poslužitelj ProLiant Gen8.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi