ULAGANJA

Infobip u Sarajevu gradi novi megakampus i planira višestruko povećati broj zaposlenih. Evo što su nam još otkrili

14.02.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Kao jedan od ključnih razvojnih centara Infobipa, u Sarajevu će u narednom razdoblju zapošljavati velik broj novih softverskih inženjera i developera, ali i zaposlenika iz drugih odjela

Nedavno je objavljeno kako je hrvatska tvrtka Infobip u glavnom gradu Bosne i Hercegovine počela graditi svoj treći kampus.

Podsjetimo, prvi je izgrađen u Vodnjanu u Istri, dok je drugi trenutno u izgradnji u Svetoj Klari u Zagrebu. Za treći su, piše Poslovni dnevnik, kupljene četiri građevinske parcele na lokaciji Šip, ukupne površine 4230 kvadratnih metara, za oko 1,9 milijuna kuna. Tu bi trebala biti podignuta nova Infobipova poslovna zgrada površine 8500 kvadratnih metara.

Kako je tportalu rekao Dino Ibrahimović, voditelj Infobipovog sarajevskog ureda i direktor te tvrtke za regiju MENA, Sarajevo je odabrano zato što u istarskom infomatičkom divu tijekom ove godine planiraju zaposliti još oko 1000 djelatnika, od čega i znatan broj stručnjaka u Bosni i Hercegovini.

'Sarajevski je ured otvoren prije desetak godina. Sad imamo oko 160 zaposlenika, od toga između 50 i 60 softverskih inženjera. Broj ljudi konstantno raste.

Budući da nam trenutni poslovni prostori nisu dostatni, gradnja suvremenog IT kampusa za sve naše zaposlenike na prostorima šire sarajevske okolice je logičan iskorak s obzirom na projicirani rast ureda', pojasnio je.

Projekt je u planu i pripremi posljednje tri godine, što uključuje kupnju zemljišta. Pokrenut je nakon završetka kampusa u Vodnjanu.

Gradnja poslovnog prostora za više od 500 zaposlenih trebala bi početi tijekom iduće godine i biti završena u roku od tri godine nakon toga.

Traže se softverski inženjeri i developeri

Budući će taj kampus biti jedan od ključnih razvojih centara Infobipa, u Sarajevu će u narednom razdoblju zapošljavati velik broj novih softverskih inženjera i developera, ali i zaposlenika iz drugih odjela. U Infobipu namjeravaju udvostručiti broj zaposlenih do 2022. godine, kada bi ih trebali imati ukupno 4500.

Osim zapošljavanja, sarajevski kampus omogućit će daljnji rast poslovanja. Također, istaknuo je Ibrahimović, trebao bi omogućiti zaposlenicima najbolje uvjete za rad u najsuvremenijem okruženju, ali i bržu i jednostavniju komunikaciju među zaposlenicima i odjelima, što u Infobipu smatraju vrlo važnim.

Kampus u Sarajevu vjerojatno će biti zadnja Infobipova investicija te vrste u dogledno vrijeme u regiji, a neće biti niti najveća.

Naime, zagrebački kompleks Alpha Centauri obuhvaćat će 20 tisuća kvadrata i trebao bi primiti prve zaposlenike do kraja ove godine. Vodnjanski kampus, nazvan Pangea, ima ukupno 17 tisuća kvadratnih metara prostora i oko dvjesto zaposlenih.

  • +17
Posjetili smo kampus Infobip u Vodnjanu Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Hoće li i sarajevski dobiti astronomski ili neki drugi nesvakidašnji naziv? 'Nismo još razmatrali ime našeg budućeg sarajevskog kampusa, ali ono će svakako odgovarati samoj zamisli, konceptu i finalnom rješenju, kao operativnoj i strateškoj svrsi kampusa', rekao je tportalu Ibrahimović.