ESPORTOVI

Igrao je po osam sati dnevno i izluđivao majku, a sada je je milijunaš: Uporni britanski tinejdžer rasturio je na turniru u Fortniteu

31.07.2019 u 07:23

Bionic
Reading

Tinejdžer koji je roditelje živcirao igrajući videoigre dokazao je da se sav trud ipak isplatio

Mladi britanac Jaden Ashman je uz pomoć drugog člana tima u Fortniteu osvojio polovicu premije od 2.25 milijuna dolara nakon osvajanja drugog mjesta u finalu Fortnite World Cupa. Prvu nagradu je osvojio šesnaestogodišnjak Kyle Giersdorf.

VODIČ ZA RODITELJE

Klinci su vam opsjednuti Fortniteom? Pobrojali smo sve što trebate znati o najpopularnijoj videoigri na svijetu

Pogledaj galeriju

U kvalifikacijama za turnir sudjelovalo je preko 40 milijuna igrača diljem svijeta. U borbi parova sukobilo se pedeset parova i sto solo igrača - riječ je o finalistima koji su se svim silama borili za komadić nagradnog fonda od impresivnih 30 milijuna dolara - najvećem fondu nagrada u povijesti digitalnih sportova.

Ashman je BBC-ju rekao da je Fortnite počeo igrati od prvog dana izlaska te da ga se u njemu usavršavao i do osam sati dnevno, što nije oduševilo njegovu majku.

'Mama i ja se dosta često svađamo' rekao je Ashman tijekom intervjua. 'Nije razumjela kako stvari funkcioniraju, pa je mislila da u sobi provodim osam sati dnevno gubeći vrijeme'. Njegova majka Lisa Dallman rekla je BBC-ju da je Jadena nastojala natjerati da se primi škole -  toliko da je slomila njegov Xbox kontroler i slušalice.

Što će napraviti s nagradnim fondom? Ako pitate Dallman, Jadenu bi bilo dovoljno da ima doživotnu zalihu cateringa. 'Da čitav život provede igrajući igre i jedući dostavu, Jaden bi bio u svom elementu' s razumijevanjem je zaključila ponosna majka.