DIGITALNO ČAVRLJANJE

I Viber najavio nove značajke, pogledajte što dolazi

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 12.08.2020 12:59
  • Objavljeno 12.08.2020 u 12:59
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Viber

Aplikacija za poruke i pozive počinje testirati novi niz sigurnosnih značajki koje bi trebale uvelike pomoći pri borbi protiv dezinformacija i spama

Viber je najavio predstavljanje nekoliko novih alata za suzbijanje spama. Jedna od novih opcija je i pretraga korisnika prema imenu koja će biti zaštićena posebnim mjerama.

Korisnici aplikacije će dobiti kontrolu nad odlučivanjem tko će ih moći dodati u communityje i grupne chatove, odnosno hoće li to moći bilo tko ili samo njihovih osobni kontakti. Kako bi namjestili ove postavke, korisnici trebaju jednostavno kliknuti na Više > Postavke > Privatnost > Grupe > Dozvoli dodavanje u grupe.

Usto, novi pozivi za pridruživanje communityju ili grupnom chatu od nepoznatih pošiljatelja automatski će biti spremljeni u novi Message Requests inbox.

Nova opcija pretrage na Viberu otvorit će nove mogućnosti za proširivanje mreže kontakata, uz zadržavanje privatnosti. Nakon što netko u Viberovu pretragu upiše ime druge osobe, ono će se pojaviti u rezultatima, zajedno s fotografijom koju je taj korisnik postavio. Bilo koji razgovor koji korisnik želi započeti s osobom koju je pronašao bit će podložan dodatnim mjerama privatnosti, uključujući:

  • Broj mobitela svakog korisnika ostaje skriven sve dok ga osoba sama ne odluči podijeliti.
  • Online status korisnika je skriven.
  • Glasovni i video pozivi su onemogućeni.

Korisnici koji ne žele dozvoliti da ih se može pronaći putem pretrage mogu jednostavno izmijeniti postavku tako da kliknu na Više > Postavke > Privatnost > Dozvoli pronalaženje prema imenu.

Pretraga prema imenu, kao i novi Message Requests inbox, prvo će biti testirani u odabranim zemljama, a tek zatim uključeni u globalnu nadogradnju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!