ALATI ZA SVE I SVAŠTA

I ove skrivene značajke smartfona će vam dobro doći

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 05.10.2017 08:13
  • Objavljeno 05.10.2017 u 08:13
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Smartfoni su već uvelike zamijenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili (primjerice, ručni sat). Čini se kako tom trendu nema kraja i konca

Evo sedam načina na koje možete upotrijebiti svoj pametni telefon za rješavanje svakodnevnih problema, a za koje vjerojatno niste znali. 

7) Mjerenje udaljenosti

Preuređenje doma ili ureda zna biti vrlo zahtjevno. Često traži mjerenje i premjeravanje, ne bi li bili sigurni kako će novi ormar stati točno tamo gdje ste zamislili, recimo. Ako pri ruci nemate metar, preuzmite ovu aplikaciju i izmjerite što trebate koristeći kameru vašeg smartfona.  

6) Provjerite u kakvom su stanju baterije vašeg daljinskog upravljača

Uključite pametni telefon i pokrenite aplikaciju za kameru. Potom uzmite daljinski upravljač, usmjerite ga prema kameri smartfona i pritisnite bilo koju tipku.  Ako na vrhu daljinskog upravljača vidite crveno ili roza svjetlo dok ga gledate kroz zaslon vašeg smartfona, to znači kako infracrveni signal radi kako treba.

Ukoliko i dalje imate problema s daljinskim,  vjerojatno trebate zamijeniti baterije.

5) Upravljajte smartfonom bez dodirivanja

Ova aplikacija omogućit će vam upravljanje mobitelom gestama u situacijama kad nije poželjno da ga dirate. Recimo, dok kuhate ili mijenjate svjećice u autu.  Postoje inačice za Android i iOS.

4) Vozite sigurnije

Ukoliko vozite tijekom noći i želite zadržati pogled stalno na cesti, ova aplikacija će vam biti korisna. Postavite pametni telefon na upravljačku ploču, u postavkama prilagodite razinu osvjetljenja kako bi sve mogli dobro vidjeti i dobit ćete sve informacije koje trebate - brzinu vožnje i mapu podržanu GPS-om - prikazane na vašem vjetrobranu. 

3) Šaljite SMS-ove s računala

Baterija vašeg mobitela je ispustila dušu prije no što ste stigli poslati važan SMS? Evo aplikacije koja može pomoći. Ona, naime, sinkronizira vaš pametni telefon i stolno/tablet računalo te pruža mogućnost slanja SMS-ova i MMS-ova e-poštom. 

Sve poruke povezane s vašim brojem telefona pojavit će se na zaslonu vašeg računala, a moći ćete ih naći i u digitalnom sandučiću za tekstualne poruke vašeg smartfona.

2) Donosite bolje odluke 

Umjesto što se satima premišljate hoćete li dragu vam osobu odvesti u kineski ili talijanski restoran, prepustite to ovoj aplikaciji za Android. Postavite joj uvjete, priopćite želje i pustite da odabere umjesto vas.

Aplikacija Decision Crafting nema izdanje za iPhone, ali postoji slična aplikacija koju jabukoljupci mogu koristiti. 

1) Budite sigurn(ij)i

Ne osjećate se ugodno kad se vaša tinejdžerica ili školarac vraćaju sami noću kući? Ova će aplikacija ne samo poslati poziv u pomoć kontaktima za žurne slučajeve, već će i snimiti video i audio zapis, pratiti lokaciju GPS-om i postaviti odbrojavanje po čijem će isteku - ukoliko ga ne isključite prije - automatski biti odaslan poziv u pomoć.

Ali to nije sve...

Želite prikazati video tijekom važnog poslovnog sastanka ili podijeliti slike s ljetovanja s vašom bakom? U tome će vam pomoći aplikacija za zrcaljenje zaslona.  

Dovoljno ju je instalirati kako bi mogli reproducirati video zapise, glazbu, fotografije, pa čak i video igre izravno sa smartfona, bez kabela za USB. DOstupna su izdanja za Android i iOS, piše Bright Side.

  • +13
  • +10

Je li ovo 20 najboljih smartfona na svijetu?

Izvor: OnePlus / Autor: OnePlus

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!