KAO MEERKAT I PERISCOPE

I Facebook odsad nudi streaming uživo

03.02.2016 u 11:13

Bionic
Reading

Prijenos uživo već je godinama prisutan, ali nije se raširio sve dok se nisu pojavile aplikacije kao što su Meerkat i Periscope. Tom se trendu priključila i najveća društvena mreža svijeta

Facebook je proširio mogućnosti značajke Live Video i na nas obične korisnike, ne samo poznate i slavne. Zasad je dostupna samo za iOS, uskoro bi trebala stići i za Android.

Integrirana je s Facebookom, tako da ne morate preuzimati zasebnu aplikaciju. Kako bi ju koristili, kucnite na dugme Status pri vrhu početne Facebookove stranice i odaberite sličicu za video uživo, koju ćete naći pri dnu desno. Prođite kroz upute - videu ćete morati dati naziv i odabrati željenu publiku - i spremni ste za emitiranje uživo.

Moći ćete pratiti koliko vaš video ima gledatelja te čitati komentare, kao i zamijeniti prednju sa stražnjom kamerom (pomoću sličice u gornjem desnom kutu).


Po završetku streaminga moći ćete ga uploadati odmah na vaš timeline, pa i spremiti na vaš Camera Roll, odakle ga možete dijeliti kao bilo koju objavu na Facebooku, pa i pridodati na objave na blogu.

Vaš će streaming biti dostupan sam vašim prijateljima i ljudima koji prate vaš profil.

Više:Engadget