NAJAVLJENA STRATEGIJA

Huaweijev izazov Tesli: Napravit ćemo jeftinija autonomna vozila!

24.01.2020 u 13:18

Bionic
Reading

'Naš primarni cilj jest razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača. Tesla trenutno stvara vrijednost za sve. Ako Tesla to može sada, svi se možemo u to uključiti', poručio je predsjednik Huaweija

Kineska tvrtka Huawei predstavila je strategiju za proizvodnju pametnih autonomnih automobila.

U Huaweiju vidi priliku da uz pomoć tehnologije 5G/LTE-V te razvoja C-ITS asistencije u vožnji kao i inteligentnog glasovnog upravljanja proizvede automobil nove generacije i na taj način postati glavnim konkurentnom kompanijama poput Tesle.

bogati i uspješni

Od Melinde Gates do Mirande Kerr: Tko su i čime se bave žene i muževi nekih od najmoćnijih ljudi informatičkog svijeta

Pogledaj galeriju

'Naš primarni cilj jest razvoj tehnologije koja nam omogućava vožnju bez vozača uz istovremeni rad na daljnjem napretku takve tehnologije. Tesla trenutno stvara vrijednost za sve. Ako Tesla to može sada, svi se možemo u to uključiti', izjavio je predsjednik Huaweija Xu Zhijun.

Na projektu će surađivati s tvrtkama SAIC i China Mobile, a namjeravaju suradnju proširiti i na brojne postojeće automobilske tvrtke. Fokus će im biti razvoj tehnologija koje će omogućiti značajno pojeftinjenje autonomnih automobila.

Osim mogućnosti povezivanja na 5G/LTE-V mrežu, tehnologija autonomne vožnje koju razvijaju u Huaweiju sadržavat će i funkcije Cooperative Intelligent Transport Systems (C-ITS) koje služe za dijeljenje informacija i koordinaciju radnji između vozila i ostalih infrastrukturalnih objekata.

Automobil opremljen tom tehnologijom moći će prepoznavati glasovne naredbe te nuditi mogućnost obavljanja videopoziva uživo, kažu u Huaweiju.