utrka je počela

Huawei u ofenzivi: Stiže li prvi savitljivi smartfon s njihove adrese?

27.07.2018 u 12:19

Bionic
Reading

Progresivni kineski proizvođač pametnih telefona bi, ako je vjerovati insajderima, u proizvodnju revolucionarnog uređaja mogao krenuti prije nego što se itko nadao

Ako je vjerovati Nikkeijevoj reportaži iz Kine, Huawei se žuri izdati savitljivi smartfon prije rivala Samsunga. Samsung je, podsjetimo, već dugo lider u polju te samim time Huaweiju daje dodatni razlog da ga pokuša prestići dok je zaokupiran razvojem novog fleksibilnog neuništivog ekrana.

Huawei bi upravo zbog toga mogao posegnuti za pomoći kineskog proizvođača ekrana BOE kako bi izdao ograničenu seriju preklopnih Androida.

Analitičari tvrde da bi ovaj model mogao na tržište stići već iduće godine, prenosi The Verge.

CYBER SIGURNOST

Pobrojali smo šest podmuklih načina na koje vas smartfon prati

Pogledaj galeriju

Tko je BOE?

BOE, premda nepoznat, proizvodi ekrane još od 1993. te je nedavno uvelike pojačao svoju proizvodnju, dijelom i zbog suradnje s američkim proizvođačem Appleom. BOE, odnosno Beijing Oriental Electronics nastavlja svoj put prema unaprijeđivanju proizvodnog procesa i kvalitete OLED ekrana - nešto što Huawei planira iskoristiti.

Evo kako izgledaju neki prototipi savitljivih smartfona iz BOE-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Charbax

Treba li nam zbilja preklopni uređaj?

Što se praktičnosti potencijalnog uređaja sa savitljivim ekranom tiče, tu zbilja ne znamo što reći. Pored potražnje za većom baterijom i posebnim softverom, potrebno je istaknuti kako je neminovno da će smartfon s dva ekrana biti prilično deblji i nezgrapniji.

  • +3
Huawei P20 Hrvatska Izvor: Promo fotografije / Autor: Huawei

Huawei, naravno, ove glasine trenutno odbija komenirati.